Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 4. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tasuta e-teenuseid tutvustava projekti raames koolitati 20 720 inimest

Kaubanduskoja mentoripõhise e-õppe projekti raames koolitati edukalt 20 720 inimest. Projekt kestis aasta aega – 2009. aasta kevadest kuni 2010. aasta 28. aprillini ning koolitused toimusid 56 eri Eestimaa paigas, kõigis Eesti maakondades. Projekti juhtis BCS Koolitus.

Mentoripõhise e-õppe projekti eesmärk oli pakkuda tasuta e-teenuste ja ID-kaardi kasutamise koolitusi kokku 20 000-le ettevõtlikule inimesele üle Eesti. Koolitusel käsitleti nii e-teenuseid (majandusaasta aruande elektrooniline esitamine, digiretsepti ja patsiendiportaali kasutamine), turvalisust, ID-kaardi ja Mobiili-ID kasutamist kui ka digiallkirjastamist. Kokku koolitati projekti raames 20 720 inimest. Koolitused toimusid nii eesti kui vene keeles.

Projekti raames valmis veebipõhine mentorõppe keskkond ning selleks koolitati 65 mentorit. Loodi nii eesti kui vene keelne õppematerjali sisu, mis hõlmas õppevideoid, presentatsioone, harjutusülesandeid ja teste. Projekti kaasati 16 partnerorganisatsiooni ning koolitusi korraldati ligi 300 organisatsioonis.

Kõik koolitused olid osalejatele tasuta. Projekti finantseeris 85 % ulatuses Euroopa Regionaalarengu Fond.

Suuremad koolituse tellijad olid: Eesti Post, Eesti Rahvusraamatukogu, Viru Keemia Grupp, Kalev Chocolate Factory AS, ISS, Tartu Ülikooli Kliinikum, Maksu- ja Tolliamet, Kodakondsus- ja Migratsiooniamet, Töötukassa, Sotsiaalkindlustusamet.

Korraldajate hinnangul tuli palju positiivset tagasisidet nendelt, kes arvasid, et ID-kaardiga seonduvad teemad on ammu tuttavad. Selgus, et e-teenuste kasutamist takistab info puudulikkus ja paljudel inimestel ei olegi ID-kaarti. Üllatas, et suurfirmad ei olegi tasuta koolitustest huvitatud, sageli nähti selles lisatööd. Suurt huvi tunti koolituste vastu venekeelse elanikkonna hulgas, hea näitena saab siin välja tuua piirkondadest Ida-Virumaa. Kahjuks ka veebipõhine õppimine ei ole meil veel väga populaarne, inimestel puudub harjumus iseseisvalt õppida.

Mentorõppe keskkond jääb õppida soovijatele avatuks www.mentorope.ee.

Koolituste valikusse lisanduvad uued teemad ning juurde lisandub arvutiõppe osa. Õppimine on jätkuvalt kõikidele soovijatele tasuta.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700