Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 5. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koolitusosakute taotlusi saab esitada veel kuu aega

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) lõpetab kuu aja pärast, 4. juunist mikro- ja väikeettevõtetele mõeldud koolitusosakute taotluste vastuvõtmise.

Koolitusosak, mida saab veel kuu aega taotleda, on sihtotstarbeline toetus tööalase täiendkoolituse ostmiseks, mille eesmärgiks on tõsta mikro- ja väikeettevõtete konkurentsivõimet läbi parema ligipääsu koolitusteenusele.

„Koolitusosakud on käibel olnud kolmveerand aastat ning oleme tänaseks põhjalikult analüüsinud taotluste sisu ja väikeettevõtjate vajadusi läbi taotluste.

Töötame välja alternatiivina väikeettevõtja koolitusprogrammi, et pakkuda koolitusi valdkondades, milles on esitatud taotluseid kõige enam. Peamisteks koolitusvaldkondadeks on osutunud turundus, raamatupidamine, klienditeenindus ja ka juhtimine. Nimetatud valdkonnad saavad kindlasti tulevase koolitusprogrammiga kaetud, kuid lisame koostöös maakondlike arenduskeskustega mitmeid uudseid valdkondi,“ kommenteeris EASi ettevõtete võimekuse divisjoni direktor Pille-Liis Kello. „Koolitusosakud tänasel kujul ei naase ja  kel on olnud plaanis  taotleda, peaksid kiirustama,“ lisas ta.

Üheksa kuuga on EAS rahuldanud 967 taotlust mahus 11,9 mln krooni. Kokku esitati 1348 taotlust mahus 16,6 mln krooni. Oma järge on ootamas veel 85 projekti, millele taotletakse toetust mahus 1,05 mln krooni.

Koolitusosaku abil saavad mikro- ja väikeettevõtted hankida koolitusteenust riiklikelt koolitusasutustelt ja koolitusfirmadelt, kes on kantud teenusepakkujate nimekirja, mis on avaldatud EASi veebiküljel www.eas.ee/koolitusosak. Toetuse maksimaalne suurus on 15 000 krooni toetusesaaja kohta ühe aasta jooksul. Taotluste vastuvõtt lõpetatakse 4. juunil kell 17.

Nii koolitusosakut kui ka teadmiste ja oskuste arendamise toetust rahastab Euroopa Sotsiaalfond.

 

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700