7. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopasse võib tulla uus tuhapilv

Islandi meteoroloogid hoiatavad, et Eyjafjölli vulkaani purse on jälle plahvatuslikus staadiumis, mistõttu on Euroopasse oodata uut suurt tuhapilve.

Tuhka on avastatud enam kui kaheksa kilomeetri kõrgusel vulkaani kohal, vahendas Delfi Helsingin Sanomat.

Iiri lennundusamet on teatanud lennukeelust täna kuues lennujaamas. Shannon, Donegal, Galway, Kerry ja Sligo on suletud vähemalt täna kuni kella 13-ni.

Dublin, Cork ja Waterford lennujaamad jäävad avatuks. Iiri lennundusameti kõneisiku sõnul on vulkaanituhk moodustanud massiivse tuhapilve, mis on 1000 miil pikk ja  700 miili lai.

Islandi vulkaanist paiskunud uus tuhapilv Eesti ega Skandinaavia kohale jõuda ei tohiks, öeldi Äripäevale Eesti Meteoroloogia- ja Hürdoloogia Instituudist.

Instituudi sünoptiku sõnul liigub tuhamass kagu poole ehk Iirimaa kohale, kus ta osaliselt ka juba on. Homsest viivad õhumassid tuhapilve Atlandi ookeani poole ja sealt kaarega Briti saartele. Pühapäeval olulisi muutusi ei ole.

Nädala alguses on võimalus, et tuhapilv laskub ja hajub veidi, aga samas võib see jõuda tuulte jõul Pürenee poolsaare kohale. Tuhapilv püsib instituudi hinnangul õhus järgmise nädala alguse või esimese pooleni.

Kuigi tuhapilv esialgu Eestit ja Skandinaaviat ei puuduta, rõhutas sünoptik, et seda kui kiirelt ja millal olukord muutuda võib, on raske öelda ning meenutas, et eelmine kord lennukatkestuse ja tuhapilve liikumise ajal, muutus info tundidega.

 

 

 

 

 

 

Autor: Urve Vilk, Kadrin Karner

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700