Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 7. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Homme tähistatakse Euroopa päeva

Euroopa päeva tähistatakse homme Tallinnas kahe suurüritusega: "Päevaga läbi Euroopa!" ning "Suur prõmm!".

Kell 11-17 toimuv „Päevaga läbi Euroopa!” on tasuta meelelahutusüritus, mille jooksul saab külastada Euroopa Liidu liikmesriikide saatkondi ning Euroopa Liidu maja,  lisaks toimub suur kogupereüritus Tammsaare pargis. Kokku on päeva vältel avatud 13 sündmuspaika programmidega nii lastele kui täiskasvanutele. 

Mitmed saatkonnad tutvustavad oma tegevust Tammsaare pargis, kus laval saab nautida meelelahutusprogrammi, mida juhivad kaks kõigile teada kirjanikku Oscar Wilde ja Eduard Vilde. Üles astuvad muuhulgas Ska Faktor ning Contra, parim Noortebänd 2010, Amargo flamencostuudio ja paljud teised. Tammsaare pargi lastetelgis on külas Karlsson, kes teeb lastega võistlusmänge, raamatumänge, nuputamismänge ning propelleri meisterdamise võistluse.

Avatud uste päeva keskmes on põnev orienteerumismäng, kus mängijad peavad koguma templeid osalevatest saatkondadest. Kolm peaauhinda on reisitšekid väärtuses 15 000, 10 000 ja 5000 krooni (võitja valib aja ja koha). Lisaks loositakse välja hulgaliselt väiksemaid auhindu saatkondadelt ning teistelt osalevatelt asutustelt.

Kell 17 algab Vabaduse väljakul "Suur prõmm!" ehk esmakordselt suurel laval Eestis – elava luule ja muusika kontsert-show. Esinejate nimistus on välisesinejad Hiinast, Saksamaalt, Suurbritanniast, Islandilt, Soomest, Prantsusmaalt, Lätist. Lisaks astuvad üles parimad Eestist: Chalice, AveNue, Jaan Pehk, fs, Aapo Ilves ja paljud teised. Õhtujuhid on Doris Kareva ja Üllar Saaremäe.

Üritustel osalemine on tasuta.

Lähem info "Päevaga läbi Euroopa!" ja "Suure prõmmi!" kohta veebilehel www.euroopapaev.ee.

 

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700