12. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna priimustele makstakse stippi

Tallinna päeval annab linnavolikogu esimees Toomas Vitsut Poska majas Tallinna kõrgkoolide edukatele tudengitele üle linna stipendiumid.          

Jaan Poska nimelise stipendiumi saavad kümme Tallinna Tehnikaülikooli üliõpilast, keda linn toetab kokku 200 000 krooniga. Stipendiaadid on Merike Viigisalu, Veiko Karu, Tanel Jalakas, Ivo Müürsepp, Juri Belikov, Olga Velts, Aleksandr Michelson, Boriss Gubaidulin, Martin Esinurm, Eleriin Tekko.

Tallinna linna stipendiumi pälvivad kaheksa Tallinna Ülikooli üliõpilast: Anneli Köster, Taavi Lindmaa, Jaanika Meigas, Ulrika Rosenblad, Heleen Vennikas, Kert Martma, Tauri Tuvikene, Krista Jüriado. Tallinna Ülikooli Tallinna linna stipendiumifond on 160 000 krooni aastas ja iga stipendiumi suurus on 20 000 krooni.

 Tallinna linna Johan Pitka stipendiumi pälvivad kümme Eesti Mereakadeemia üliõpilast: Eha Merirand, Mari Kaldma, Ahto Aasma, Taavi Aas, Maksim Kruptšenkov, Rene Peel, Vadim Kuznetsov, Marianna Must, Kristina Pullerits, Katri Pindsoo. Tallinna linna Johan Pitka stipendiumifond on 100 000 krooni, iga stipendiumi suurus on 10 000 krooni.

Tallinna linnavalitsuse ja Tallinna Tehnikaülikooli koostöölepingu kohaselt finantseerib Tallinna linnavalitsus iga-aastaselt Jaan Poska nimelise stipendiumi väljamaksmist 200 000 krooni ulatuses. Stipendiumi määramisel arvestatakse üliõpilase ühiskondlikku aktiivsust ja silmapaistvat tegevust Tallinna linna hüvanguks, tema akadeemilist edukust ning üliõpilase uurimistöö (bakalaureuse-, magistri-, aine- vms uurimistöö) tulemuste rakenduslikku väärtust Tallinna linna jaoks.

Tallinna linna stipendium määratakse üks kord aastas kaheksale Tallinna Ülikoolis täiskoormusega õppivale, õppe- ja teadustöös edukale ning ühiskondlikult aktiivsele magistri- ja doktoriõppe üliõpilasele, kelle eelmise õppeaasta kaalutud keskmine hinne on vähemalt 4,0 ning kelle uurimistöö on seotud Tallinna linna ökoloogilise, sotsiaalse või kultuuri- ja hariduskeskkonna arendamisega.

 

 

Autor: Urve Vilk, Kaisa Gabral

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700