14. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötute arv kasvas 137 000ni

Statistikaameti andmetel oli registreeritud töötute arv esimeses kvartalis 137 000. Möödunud aastal samal ajal oli tööta 93 000 inimest.

Töötuse määr tõusis 19,8%-ni. Möödunud aasta esimeses kvartalis oli töötuse määr 11,4%.

Töötute registreerumise aktiivsus, mis eelmisel aastal järjest kasvas, tänavu I kvartalis vähenes. Kui eelmise aasta IV kvartalis moodustas Töötukassas registreeritud töötute arv tööjõu-uuringul põhinevast töötute koguarvust 79%, siis tänavu I kvartalis 68%. Registreerumise aktiivsus vähenes pikaajalise töötuse kasvu tõttu.

Esimese kvartalis oli 51 000 töötut otsinud sobivat ametit aasta või kauem. Neist 18 000 kaks aastat või kauem. Aasta või kauem tööd otsiv inimene on pikaajaline töötu, kuid kauem kui kaks aastat juba ülipikaajaline töötu.

Pikaajaliste töötute osatähtsus töötute hulgas kasvas 37%-ni, ülipikaajaliste töötute osatähtsus 13%-ni.

Vähem kui 6 kuud töötute arv on viimased kolm kvartalit veidi vähenenud.

 

 

 

Autor: Katariina Krjutškova, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700