17. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: iga teine tudeng tahab saada juhiks

Eesti üliõpilaste küsitlus näitas, et 50 protsenti neist soovib viie aasta perspektiivis saavutada tööl juhi positsiooni.

Tudengite karjääriootuste seas on olulisimal kohal arenemime tunnustatud spetsialistiks, mida soovib 94% vastanuist. Teadmiste ja kogemuste omandamist ettevõtte teistes valdkondades pidas tähtsaks 87% ja töökogemuse omandamist välismaal 54% küsitletuist.

"Enamik noortest soovib areneda tunnustatud spetsialistiks omas valdkonnas. Üllatuslik on, et ainult iga teine tudeng väärtustab juhi positsiooni saavutamist," ütles uuringu teinud firma OÜ Instar EBC konsultant Tarmo Seliste.

Vastanutest 57% eelistab töötada erasektoris, 39% avalikus sektoris ja 4% kolmandas sektoris.

Tudengid peavad töökoha valikul kõige olulisemaks huvitavat ja arendavat tööd, head sisekliimat ja häid suhteid töökaaslastega, selgus üliõpilaste hulgas läbi viidud tööandja maine uuringust.

"Tulemused näitavad, et noored lähtuvad töökoha valikul eeskätt pehmetest väärtustest. Töötasu on kindlasti noorte jaoks oluline, kuid keeruline olukord majanduses on pannud noori väärtustama palgast enam töö sisu ja töökoha stabiilsust," märkis Seliste.

Kõige rohkem on üliõpilased huvitatud töötamisest Estonian Airis, Skype'is ja Tallinkis. Tööandjate kohta saavad tudengid enim infot ettevõtete kodulehtedelt, tööotsimiskeskkondadest ja praktikantide programmidest.

Tööandja brändingu agentuur Instar EBC viis uuringu läbi aprillis 20 Eesti kõrgkooli tudengite hulgas. Selles osales 2000 üliõpilast ehituse, infotehnoloogia, inseneri, juhtimise, logistika, majanduse ja humanitaarerialadelt bakalaureuse ja magistriõppes.

Autor: Urve Vilk, Indrek Kald

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700