Uuring: iga teine tudeng tahab saada juhiks

Eesti üliõpilaste küsitlus näitas, et 50 protsenti neist soovib viie aasta perspektiivis saavutada tööl juhi positsiooni.

Tudengite karjääriootuste seas on olulisimal kohal arenemime tunnustatud spetsialistiks, mida soovib 94% vastanuist. Teadmiste ja kogemuste omandamist ettevõtte teistes valdkondades pidas tähtsaks 87% ja töökogemuse omandamist välismaal 54% küsitletuist.

"Enamik noortest soovib areneda tunnustatud spetsialistiks omas valdkonnas. Üllatuslik on, et ainult iga teine tudeng väärtustab juhi positsiooni saavutamist," ütles uuringu teinud firma OÜ Instar EBC konsultant Tarmo Seliste.

Vastanutest 57% eelistab töötada erasektoris, 39% avalikus sektoris ja 4% kolmandas sektoris.

Tudengid peavad töökoha valikul kõige olulisemaks huvitavat ja arendavat tööd, head sisekliimat ja häid suhteid töökaaslastega, selgus üliõpilaste hulgas läbi viidud tööandja maine uuringust.

"Tulemused näitavad, et noored lähtuvad töökoha valikul eeskätt pehmetest väärtustest. Töötasu on kindlasti noorte jaoks oluline, kuid keeruline olukord majanduses on pannud noori väärtustama palgast enam töö sisu ja töökoha stabiilsust," märkis Seliste.

Kõige rohkem on üliõpilased huvitatud töötamisest Estonian Airis, Skype'is ja Tallinkis. Tööandjate kohta saavad tudengid enim infot ettevõtete kodulehtedelt, tööotsimiskeskkondadest ja praktikantide programmidest.

Tööandja brändingu agentuur Instar EBC viis uuringu läbi aprillis 20 Eesti kõrgkooli tudengite hulgas. Selles osales 2000 üliõpilast ehituse, infotehnoloogia, inseneri, juhtimise, logistika, majanduse ja humanitaarerialadelt bakalaureuse ja magistriõppes.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Indrek Kald

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara