Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 18. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jüri Raidla: juhtida saab vedades, mitte tõugates

Advokaadibürood saab juhtida vedades ja suunates, mitte tõugates ja käskides, rääkis Raidla Lejins & Norcous partner Jüri Raidla portaalile juhtimine.ee.

„Advokaadibürood saab juhtida ainult suunates, ei saa tõugata, ega käskida. Kui püüad hakata advokaadibürood autokraatselt juhtima, on see lootusetu üritus, siis on õige aeg amet maha panna,“ rääkis Raidla.

Tema sõnul on advokaadibüroo ühelt poolt teenuse osutaja. Samas on iga konkreetne advokaat enda poolt osutatava teenuse eest vastutaja.

Aga kliendi ees vastutatakse solidaarselt. „See tähendab, et kui konkreetne advokaat peab õigusliku arvamuse alla kirjutama, siis isegi juhul kui ma juhtivpartnerina arvan teisti, ei saa ma otseselt öelda, et tee teisiti ja kirjuta ikka alla. Ehk teisisõnu ääretult tähtis on isiklik vedamine ja diskussioon,“ rääkis Raidla.

Tema sõnul kui tekib probleem, algab tõsine diskussioon sel teemal, sest pole välistatud, et tekkinud jama on lõppkokkuvõttes õige. "Siis algab igapäevakeeles meeskonnatööks nimetatud protsess, mida tegelikult nimetatakse diskussiooniks. Ning büroojuhina pead sa olema võimeline selles diskussioonis osalema. Kui sa pole võimeline diskussioonis osalema, ei saa sa bürood juhtida, sest sa ei suuda enam vedama,“ rääkis Raidla. 

  

Tema sõnul on administratiivse töö osakaal suurenev, mistõttu klienditöö osakaal väheneb. Aga nagu sa ei saa olla haigla peakirurg, kui sa ei ole võimeline skalpelli kätte võtma ja kvaliteetselt opereerima, samamoodi ei saa sa olla advokaadibüroo juhtivpartner, kui sa ei suuda advokaadiülesandeid täita, sõnas Raidla.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700