20. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KPMG: 80% ettevõtjaist tänavu palku ei muuda

Majanduskasvu ootuses jääb ettevõtete palgapoliitika tänavu alalhoidlikuks, tõdeti täna KPMG uuringu "Majanduse pulss 2010" esitlusel.

"80% arvab, et palgad tänavu nende ettevõttes ei muutu. See näitab ettevõtjate alalhoidlikkust olukorras, kus oodatakse majanduskasvu kerget taastumist," ütles KPMG Balticsi juhatuse liige Andres Root.

Uuringust selgus, et kümnendik vastanutest pidas võimalikuks kerget palgatõusu ning samapalju ka langetamist. "56% ettevõtetes plaanitakse töötajate arv tänavu samaks jätta, kuid üle 26% on valmis personali kuni 10% võrra suurendama," lisas KPMG Balticsi juhatuse esimees Andris Jegers.

Tähtsaim, mida ettevõtted peaksid majanduslanguse perioodil tegema, on kulubaasi viimine jätkusuutlikule tasemele. Seda arvasid 64% vastanutest," sõnas ta.

Root lisas, et kui kulubaasi tahetakse viia jätkusuutlikule tasemele ja palgatase jääb samaks, siis tuleb kokkuhoid kusagilt mujalt kui palgast. "Näiteks audiitoritele ja juristidele tahetakse vähem maksta," lisas ta.

Aprillis tehtud uuringus "Majanduse pulss 2010" küsis KPMG ettevõtlussektori otsustajatelt arvamusi Eesti majanduskasvu väljavaadetele. Veebipõhisele uuringule vastas 163 Eesti juhtivat ettevõtjat, kas siis tegevjuhtkonna liikme või omaniku tasemel.

.

Autor: Urve Vilk, Katre Pilvinski

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700