Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 20. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Priit Mikelsaar: töötaja peab olema vedur, mitte viimane vagun

Baltic Energy Services OÜ partneri Priit Mikelsaare sõnul peab iga töötaja olema algatusvõimeline ja mitte jääma ootama tööandja käske, vahendab juhtimine.ee.

"Ma eeldan seda, et inimene, kes tuleb tööle, omab oma arvamust," rääkis Mikelsaar. „Minu jaoks on harjumatu töötada inimesega, kes ootab suuniseid. McKinsey oli väga mittehierarhiline. Seal oli kohustus vastu vaielda. Selles mõttes, et kui tunned, et sa ei ole nõus, siis ei tohi seda jätta välja ütlemata, isegi kui sa oled madalam kui muru ja vastas on kõik maailma partnerid,“ rääkis McKinsey's töötanud Mikelsaar.

Seda tüüpi inimesed on leitavad, nendib Mikelsaar. Aga see on tema sõnul ka organisatsioonikultuuri kultiveerimise küsimus, kas tahetakse tekitada hierarhilist struktuuri või tuuakse esile omaalgatuslikkust.

.

Mikelsaare sõnul peab iga töötaja suutma midagi käivitada. „Minu jaoks on normaalne, kui inimene tuleb tööle ja võtab ise mingi projekti, mitte ei oota, kuni keegi seda ütleb. Samas mulle tundub, et see on üsna haruldane.“.

 

Olemuslikult on see igas inimeses eneses olemas, usub ta. Aga kuskil on mõtlemises blokk. Tema hinnangul peab igale töötajale andma võimaluse. „Ütlema, millised on asjad, mis meie arvates ei toimi. Aga me ütleme oma ootuse kohe ära. Me eeldame, et inimene on vedur, mitte rongi viimane vagun. Et kui ta alguses seda ei suuda, siis kuue kuu pärast peab ta olema ees.“

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700