21. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: muusikakompott Haapsalust

Suviste kontserdisarjade hooaeg algab. Otsa teeb lahti Haapsalus tänasest augusti lõpuni kestev suvemuusika sari, kus kavas nii klassikaline muusika, džäss, operett kui ka hispaaniahõngulised flamenkorütmid.

Haapsalu, mis on endale kuulsust kogunud Rahvusvahelise Keelpillifestivali, Vanamuusikapäevade ja mitmete teiste kontsertide ja sariürituste korraldamisega, saab endale nüüd ka läbi suve kestva kontsertsarja – Haapsalu Suvemuusika.

“Meie eesmärk on kasutada ära imeilusa idüllilise Haapsalu kauneid ja superhea akustikaga kontserdisaale – toomkirikut ja just praegu renoveeritavat kuursaali, mis avab oma uksed jaanipäeva paiku,” rääkis kontserdisarja produtsent Tuuli Metsoja.

Kauni suvituslinna elanikele ja linna rohketele külalistele pakutakse kolme kuu jooksul väga rikkalikku programmi. “Kõik kontserdid on kavasse väga hoolikalt valitud. Eesmärk on ikka see, et kontserdirida, mida me pakume, oleks äärmiselt mitmekülgne ja seal leiduks kõigile midagi,” selgitas Metsoja. “Kava on pandud kokku nii, et see ei oleks ülitõsine ja liialt nõudlik repertuaar, vaid pigem suvisesse idülli sobiv kaasahaarav muusika,” lisas ta positiivsel häälel. 

Nii saabki näiteks 25. juunil nautida Haapsalu Kuursaalis Isaac Albenizi süidi “Ibeeria” erinevaid osi, mida illustreerib kirglik ja sensuaalne flamenkokoreograafia Maria Rääki esituses. 10. juulil kõlab kuursaal aga löökpillihelidest – esineb duo Double Stroke, esitades nii Põhja- kui ka Lõuna-Ameerika heliloojate muusikat, millel ka rahvuslikke sugemeid ja intonatsioone.

Samas ei unustata ära ka džässisõpru, kellele pakutakse 21. augustil kuulamiseks kauneid lugusid Frank Sinatra loomingust. Neid esitavad James Werts koos Ivo Lille kvartetiga.  Kavas on omal kohal kindlasti ka klassikaline muusika. Augusti alguses toimuval kontserdil esitavad Margit Saulep, Réne Soom ja Siim Selis numbreid operettidest ja muusikalidest “Lõbus lesk”, “Montmartre’i kannike”, “Suudle mind, Kate”, “Savoy ball”, “Nahkhiir” jmt. ETV noortekoor ühes erinevate instrumentalistidega esitab aga juuli lõpus Mozarti Missa.

Metsoja sõnul annab sarjale väga väärika avapaugu aga  Hortus Musicus. “Nende kontsert “Pidu lossis” on  rõõmsameelsem ja ilmaliku sisuga kui vanamuusika sõbrad võib-olla harjunud on.” Kõlab õukondlik peomuusika 16. sajandi Euroopa võimukandjate saalidest. 

Haapsalu suvemuusika

21.05–28.08, Haapalu kuursaalis ja toomkirikus

Piletid: 50–100 krooni müügil Piletilevi müügipunktides üle Eesti.

www.kultuurimaja.ee ja www.haapsalu.ee

 Hortus Musicus – kontsert “Pidu lossis”

21.05 kell 20 toomkirikus

u Ibeeria

25.06 kell 20 kuursaalis

Alandlikud Muusa teenrid

26.06 kell 20 toomkirikus 

Löökpilliduo Double Stroke

10.07 kell 20  kuursaalis

Mozarti Missa brevis

29.07 kell 20 toomkirikus

Vene romanss ja itaalia serenaad

31.07 kell 20 kuursaalis 

Opereti kuumuses

07.08 kell 20 kuursaalis 

Frank Sinatra laulud

21.08 kell 20 kuursaalis

Meditatsioon

28.08 kell 20 kuursaalis

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700