Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 21. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valiti kõige tervisesõbralikumad tooted

Evelin Ilves osales eile konkursi “Süües terveks 2010” žüriis ning aitas 60 Eesti toote hulgast valida välja kõige tervisesõbralikumad toidud.

Evelin Ilves avaldas heameelt, et vabatahtlikust konkursist võttis osa 12 Eesti tootjat 60 tootega. “See näitab, et Eesti toiduainetööstusele läheb korda tagasiside ja et nad tahavad pakkuda inimestele tervislikke ja kergemaid toiduvalikuid,” märkis Ilves.

Liha ja lihatoodete kategoorias tunnistati parimaks Wõro Jussi grillviiner, kala- ja kalatoodetest Vici Lumekrabi, teraviljatoodetest Fazeri Täisteraviilud, köögiviljadest Kadarbiku aurutatud köögiviljade komplekt ja beebiporgandid, valmistoitudest TallEggi Rosepipra kanafilee, jookidest Kadarbiku smuutid, toidurasvadest Hellenic Trade Neitsioliiviõli, maitseainetest Hellenic Trade Kalamata oliivid ning juustudest Hellenic Trade fetajuust.

Evelin Ilves lisas, et valikute langetamine ei olnud lihtne. “Tervislikkuse hindamine sõltub paljudest teguritest ning see on tihtipeale raske ja äärmiselt vastutusrikas ülesanne ka oma eriala ekspertidele,” nentis ta. “Mul on hea meel selle üle, et leidsime lihatoodete hulgast lisaaineteta tooteid, millele auhind anda - loodan et selliseid tooteid tuleb aina juurde. Rohkem oleks võinud konkursil ehk olla esindatud piimatooteid.”

Tervislikkuse hindamisel arvestasid žüriiliikmed energiahulka ja rasvasisaldust, aga ka toidu välimust, konsistentsi, maitset, lõhna, pakendit, soolasisaldust ning lisatud E-ainete sortimenti. Igas tootegrupis võitnud toote märgistavad Figuurisõbrad üheks aastaks vastava kleebisega, et tarbijal oleks seda kergem leida.

Žürii koosseisu kuulusid koos Evelin Ilvesega ka Eesti Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp, Eesti Toitumisteaduse Seltsi liige Mai Maser, Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi, Tallinna Ülikooli dotsent Kaie Pappel, Aasta Figuurisõber 2010 Heli Laarmann, Figuurisõbrad OÜ tegevjuht Anne Piirsalu, Tervis Pluss peatoimetaja Evelin Samuel ning Figuurisõbrad OÜ programmikonsultant Kaja Torm.

 

Figuurisõbrad on „Süües terveks” konkurssi korraldanud juba ligi kümmekond aastat.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700