"Süües terveks" konkursi eesmärgiks on välja selgitada Eesti tootjate kõige tervislikumad, kergemad ja maitsvamad toiduained erinevatest tootegruppidest.
Süües terveks 2010 konkursil osales 12 tootjat ning kokku oli hindamiseks esitletud üle 60 toote. Nende toodete hulgast valis žürii iga grupi parima.
Žüriisse kuulusid:
Sirje Potisepp- Eesti Toiduliidu juhataja
Mai Maser (MD; PhD)- Eesti Toitumisteaduse Seltsi liige; Figuurisõbrad OÜ peakonsultant
Tagli Pitsi- Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert
Kaie Pappel- Tallinna Ülikooli dotsent
Evelin Ilves- Eesti Vabariigi esileedi
Heli Laarmann- Aasta Figuurisõber 2010
Anne Piirsalu- Figuurisõbrad OÜ tegevjuht
Evelin Samuel- Tervis Pluss peatoimetaja
Kaja Torm- Figuurisõbrad OÜ programmikonsultant
Süües terveks märgi ja diplomi pälvisid sel aastal:
Atria Wõro Jussi Grillviiner E-ainetevaba (269 kcal / 23 g rasva)
Fazeri Täisteraviilud (171 kcal / 1,3 g rasva)
Feta juust 200 gr (Hellenic Trade) (266 kcal / 21 g rasva)
Neitsioliivõli pihustiga 100 ml (1 vajutus 1 kcal) Hellenic Trade (815 kcal / 90,6 g rasva)
Kalamata oliivid 370ml Hellenic Trade 191 kcal/20,7 g rasva
Kadarbiku Aurutatud köögiviljade kolmikpakk ehk peet, kapsas, porgand 33 kcal / 0,18 g rasva
Kadarbiku smuutid
TallEggi Rosepipra kanafilee (93 kcal / 0,7 g rasva)
Vici Lumekrabi (90 kcal / 1 g rasva)