Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 25. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna parima söögikoha tiitli pälvis  Roman Zaštšerinski kohvik

 Tallinna ja Tartu parimate söögikohtade tiitlid kuuluvad sel aastal kohvikutele - pealinnas uustulnuk Moonile ja ülikoolilinnas pannkoogikohvik Creppile.

 Võrreldes eelmise aastaga on Eesti söögikohtade seas toimunud väga olulised muutused. Kiire majandusarengu aastatel heitsid kliendid restoranidele ette, et kõik nad püüavad olla ühesugused - kallid ja head. Aga kiire arengu aeg asendus oma näo leidmise ajaga. Nüüd otsib igaüks oma teed. Teistega sarnanemine on see, mida keegi enam ei soovi. Seetõttu valiti alates sellest aastast parimaid fine dining restorane teistest eraldi.

Aasta alguses Puhkepäeva restoranitestis osalenud söögikoht sai ka ka Äripäeva hindajatelt kiita: koha plussina oli testis nimetatud nii maitsvat toitu, veinivalikut, mõõdukaid hindu kui ka mõnusat atmosfääri ja meeldivat teenindust.

 Mooni autorid on Eesti tippkokk Roman Zaštšerinski oma perega. Ehk teisiti öeldes - tunnustatud tippkulinaarid ja kogenud sommeljee on avanud oma väikese pererestorani.

 Tartus napsas esikoha endale kohvik Crepp.

 Söögikohtade hindajateks olid seegi kord Eesti restoranide töötajad ja toiduajakirjanikud kodust ning ka välismaalt. Seega hinnati suures osas konkurentide toitu, teenindust, sisekujundust ja üldist õhkkonda. Enda restorani poolt hääletada ei saanud.

 Tallinna söögikohtade edetabel:

1. Moon

2. Ribe

3. La Bottega

4. Chedi

5. Museum

6. Dominic

7. Gloria

8. Kadriorg

9. Bocca

10. Tigu

11. Mekk

12. Platz

13. Rucola

14. Controvento

15. NOP

16. Villa Thai

17. Monaco

18. Nero

19. Spirit

20. Balthasar

21. Korsaar

 22. Troika

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700