Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 25. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teksapükste hind tõusuteel

Puuvillahinnad USA ICE futuuribörsil on võrreldes möödunud aastaga 33 protsenti kallimad ning on lähenemas 15 aasta tipptasemetele. Majanduse taastudes on ostjad julgemaks läinud ning arenevate majanduste kiire kasvu keeristes rabatakse teksapüksegi üha innukamalt, kirjutab Postimees.

«Puuvilla nõudlus ületab tootmise juba kolmandat aastat järjest,» ütles futuurimaakleri FCStone’i analüütik Gary Raines. USA teksatoodete import tõusis esimeses kvartalis mullusega kõrvutades 12,8 protsenti, importteksade keskmine hind tõuseb tänavu ilmselt umbes 3,2 protsenti, ütles Raines.

Wrangleri ja Lee brändide omanik VF Corp ütles hiljuti, et puuvillakanga hinna tõus paisutab arvatavasti tootmiskulutusi käesoleva aasta lõpus ning ka tuleval aastal.

 

 

Jaga lugu
Sekretar.ee toetajad:
Liina LeitenSekretar.ee ärijuhtTel: 51 84 004
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700