Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 25. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turundusvaldkonnas langesid palgad aastaga vaid 3%

CV-Online viis turundusvaldkonna töötajate seas läbi küsitluse, millest selgus, et hoolimata majanduskriisist ja kulude kärpimisest, on töötajate sissetulekud viimase aastaga langenud turunduses keskmiselt vaid 3% ning turundusjuhi keskmine netopalk Eestis on keskmiselt 18700 krooni.

Turundusvaldkonnas on kõigi ametipositsioonide keskmine igakuine netopalk 15500 krooni. Turundusjuhtide töötasu on aastaga langenud kõige vähem – veidi alla 3%. Turundusspetsialistide ja projektijuhtide ning kommunikatsioonispetsialistide töötasu on aastaga langenud umbes 7,5%. Lisaks igakuisele palgale makstakse 43% turundajatest ka rahalist tulemustasu, mille suurus on keskmiselt 15% palgast. Aastaga on tulemustasud vähenenud 3%.

CV-Online Estonia OÜ juhatuse liikme Agu Vahuri sõnul võib uuringu tulemusena väita, et Eesti tööandjad on oma stratreegilisi rolle täitvate töötajate osas hoolivad ning on valinud võimalusel olemasoleva palgataseme säilitamise kui agressiivse palgakulude kokkuhoiu tee. Spekulatiivselt võiks ju ka väita, et tendents palgatasemeid säilitada vähendab Eesti majanduse võimet kohaneda muutuvate oludega, kuid reaalses ettevõtte juhtimise kontekstis on lojaalse ja kogenud personaliga ettevõtteil alati suuremad võimalused pikaajalisele edukusele.

 

 

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700