Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 27. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Abortide arv kukkus alla 10 000

Eestis vähenes abortide arv mullu taas märgatavalt, langedes üle mitmekümne aasta allapoole 10 000 piiri. 

Mullu tehti Eestis kokku 9693 aborti, neist tahtlikke aborte 7542, selgus Statistikaameti värsketest andmetest, kirjutab Tarbija24. Aasta varem, 2008. aastal oli aborte kokku 10 699. Abortide arv on alates 1991. aastast pidevalt langenud, kuid mullu oli langus järsem kui eelnevatel aastatel, vähenedes koguni üle 10 protsendi.

«Kui varasemat dünaamikat vaadata, siis mullu oli esimest korda pärast 1956. aastat abortide arv alla 10 000,» sõnas statistikaameti vanemstatistik Kalev Noorkõiv.

Aborte tehakse linnas enam kui maal, kõige enam on rasedust katkestatud Harjumaal, Ida-Virumaal ja Tartumaal.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700