Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 28. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn linnadest elukvaliteedilt 89. kohal 

Maailma parima elukvaliteediga linnaks on Austria pealinn Viin, selgub rahvusvahelise konsultatsioonikontserni Mercer Human Resource Consulting värskest uuringust. Teisel kohal on Zürich ning kolmandal Genf. Eesti on uuringu järgi vaatluse all olnud 221 maailma linna seas elukvaliteedilt 89. kohal.

Uuringus osalenud 221 linnast 25 parima hulgas on 16 Euroopa linna. Nii Euroopas kui kogu maailmas parimat elukvaliteeti pakkuvaks linnaks kuulutati Austria pealinn Viin, millele järgnevad Šveitsi linnad Zürich ja Genf. Neljandal kohal on Vancouver Kanadast ning viies Auckland Uus-Meremaalt.

Lääne-Euroopa riikidest on madalaimatel kohtadel Leipzig (64) ja Ateena (75).

Balti riikidest on kõrgeim elukvaliteet Leedu pealinnas Vilniuses, mis on 79. kohal. Läti pealinn Riia on Tallinnast kaks kohta tagapool - 91. kohal.

Tabeli põhjal on osalenud linnadest elukvaliteedi näitajate põhjal mahajäänuimaks Iraagi pealinn Bagdad, tagantpoolt teine on Kesk-Aafrika Vabariigi pealinn Bangui.

Iga-aastase linnade elukvaliteedi tabeli koostamisel võetakse arvesse 39 indikaatorit, mis hindavad ühistranspordi ja teenuste kättesaadavust, keskkonna saastatust, elamistingimusi, tervishoidu, looduskeskkonda, poliitilist stabiilsust, sotsiaalpoliitikat, koolide olemasolu ja hariduse kvaliteeti, meelelahtuse ja kultuuriürituste toimumist ning palju muud.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700