Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 2. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hede Kerstin Luik: on veider käskida enda eest valetada

Smartmark OÜ omaniku Hede Kerstin Luige hinnangul pole vale, ka hädavale, üheski situatsioonis õigustatud. Tema sõnul tundub valetamine veider ning veelgi veidram oleks seda käskida sekretäril teha.

Smartmark OÜ omaniku Hede Kerstin Luige sõnul valitseb maailmas tendents, et juhid suhtlevad nii avalikkuse, ajakirjanduse kui ka partneritega rohkem ise, mitte sekretäri kaudu.

Ka Luik on alati töötanud skandinaavialikes ettevõtetes, kus sekretäri ülesanne pole suunata ega hallata juhile tulevat infovoogu. “Igaüks teeb ise oma tööd, vastab ise oma kirjadele ja telefonikõnedele.”

Luige hinnangul eeldab see, et juhile tulevatele kõnedele vastab sekretär, juhi ja sekretäri väga head koostööd. “Et sekretär suudaks otsustada, millal tasub juhti pärast kella 17 või koosoleku ajal segada ja millal mitte.”

Ka pole ette tulnud, et ta paluks sekretäril talle helistavatele inimestele luisata, näiteks et teda pole. “Ei usu, et vale, ka hädavale, oleks hea mõte. Pole seda kunagi kasutanud. Valetamine, et mind pole majas või olen hõivatud, tundub veider. Veelgi veidram tundub seda käskida teha teistel. Alati võib ju öelda, et pole lihtsalt võimalik hetkel suhelda,” rääkis Luik.

Luige hinnangul on Eesti organisatsioonid üsna lamedad, mitte hierarhilised, seda kiidavad ka välispartnerid.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700