4. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: Käsmu kutsub   vabaõhukontserdile

Kontserdisarja “Kaunid kontserdid Käsmus” kaheksal järjestikusel õhtul toimuva programmi suurimad tõmbenumbrid on Jaak Joala 60. sünnipäevale pühendatud kontsert ning Eesti filmimuusika õhtu.

Koondnimetuse all “Kaunid kontserdid Käsmus” toimuva kontsertprogrammi traditsioonid ulatuvad üle-eelmisesse suvesse, mil sama nimetust kandis Viru Folgi festivaliosa Käsmus Ingmani merelaval. Mullu võttis “Kaunite kontsertide” sari juba iseseisva vormi Viru Folgi peafestivalist lahus.

Tänavuse sarja formaat sarnaneb eelmise aasta omaga ning sisaldab kaheksat vabaõhukontserti, mida saab kuulata kaheksal järjestikusel õhtul. Peamiselt on programmi valitud artistid, kooslused ja programmid, mis otseselt Viru Folgi programmi ei sobi, küll aga väärivad Käsmu kauni looduse keskel publiku ette toomist.

“Juba sarja pealkiri ütleb, et me soovime siia võimalikult kauneid kontserte. Lisaks oleme kava koostamisel püüdnud arvestada, et see oleks võimalikult mitmekesine ja et siin oleksid sellised esinejad, kelle publik soojalt vastu võtaks,” teatas kontserdisarja korraldaja Villu Veedla.

Veedla sõnul on tänavusest programmist kindlad magnetid, mis tõmbavad kokku maksimaalse publikuhulga, kaks esimest kontserti. Need on Marko Matvere kontsert koos Mustlavankriga ning Jaak Joala 60. sünnipäeva auks peetav kontsert, millest võtab osa hulk tuntud Eesti lauljaid, teiste hulgas Ivo Linna, Marten Kuningas, Liisi Koikson, Märt Avandi, Marju Länik jt. Soliste saadab ansambel eesotsas Antti Kammistega.

Joala juubelikontserdile mastaabilt sarnane üritus on planeeritud ka sarja lõppkontserdiks. Eesti filmimuusika galakontserdil astub üles palju noori andekaid artiste, nagu Ott Lepland, Hanna-Liina Võsa, Maria Listra, Getter Jaani, Kene Vernik, Margus Vaher, Jalmar Vabarna ja Toomas Krall. Soliste saadab ansambel Margus Kappeli juhatusel ning kaasa teeb ka ETV lastekoor.

“Kaunid kontserdid Käsmus 2010”

08.06 Marko Matvere ja Mustlasvanker

09.06 Jaak Joala 60. sünnipäeva kontsert

10.06 Tõnis Mägi & Chalice

11.06 Ultima Thule & Jäääär

12.06 Birgit Õigemeel, Uku Suviste & Noorkuu

13.06 L. Saatpalu, P. Rebane & R. Tafenau “Sa oled hea”

14.06 Maarja-Liis Ilus, Rein Rannap & keelpillikvartett Prezioso

15.06 Eesti filmimuusika õhtu

Algus kl 20, sissepääs alates kl 19

Piletid 125 kuni 275 kr

Lapsed kuni 12 a k.a pääsevad kontserdile tasuta 

http://kkk.virufolk.ee

 

 

 

Autor: Urve Vilk, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700