Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 7. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Martin Koppel: kodukontoris tekib motivatsioonikriis

Fortumo juhi Martin Koppeli hinnangul sobib nende ettevõttesse, kus paljud töötavad kodukontoris, eelkõige tulemuslikkusel põhinev tasustamismudel, vahendab juhtimine.ee.

„Kuna meil eemalolijad töötavad suhteliselt individuaalselt, peaks tasu põhinema tulemuslikkusel, mis ärgitaks inimesi enam panustama, võtma suuremat vastutust ja midagi ära tegema, rohkem kliente tooma,“ rääkis Koppel.

 „Võime vaielda, et kui suur on töötasu roll, aga paratamatult palk mängib teatud rolli,“ sõnas Koppel. Tema sõnul aga töötasu üksi, seda eriti eemal töötajate puhul, pole ainus võti. „Olen täheldanud, et üksi töötades tekib inimestel aeg-ajalt mõõn. Ei saa suhelda kellegagi, teed tööd oma kodukontoris ja tekib väike motivatsioonikriis. Distantsilt on seda raske tabada, kui  kontoris näed, et inimesel on pea norus või suhtlemisest on võimalik ära tabada, siis kui inimene suhtleb sinuga skype´is, siis sa ei tea, mis nägu tal hetkel on,“ rääkis Koppel. Lisades, et seetõttu on üritatud töötaja vastutust ja ekspertteadmist siduda töötasuga.  

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700