Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 8. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jüri Raidla: armukadedus ei tohi segada rolli üle andmast

Raidla Lejins & Norcous partneri Jüri Raidla hinnangul on oma rolli üleandmine komplitseeritud protsess, mis nõuab pikaajalist ettevalmistust ning mida ei tohi armukadeduse tõttu liigselt edasi lükata, vahendab juhtimine.ee.

Oma rolli üleandmine on Raidla sõnul komplitseeritud protsess ja mida varem sellega alustada, seda parem on. „Seda kinnitab meie sektori ajalugu, et asutajapartneri poolt juhtiva rolli n-ö üleandmine on kriitilise tähtsusega, et büroo pikaajaline perspektiiv säiliks. Sageli ei ole suureks probleemiks mitte see, et puuduks kolleegid, kes oleksid võimelised rolli üle võtma, vaid et asutajapartnerid on liiga armukadedad, et seda õigel ajal teha.“ 

Juht peab tajuma üleandmise õiget aega. "Mis ei tähenda, et juht peaks advokaadipraktisest kohe lahkuma. Mitte selles mõttes, et ma valmistan kedagi ette. See ei toimu nii. On üllatav, kui te näeksite, kui demokraatlikult meie büroo partnerkonnas siseotsustamisprotsess toimub. Ma tean, et on arvatud teistmoodi. Aga arvamus, et otsustan väga palju küsimusi üksinda, ei vasta absoluutselt tõele,“ rääkis Raidla.

Raidla hinnangul tähendab see, et järgmine tegevpartner peab olema tunnustatud spetsialist turul, tal peab olemas olema  piisavalt  suur kontaktide võrgustik ja mitte ainult kodus, vaid ka rahvusvaheliselt ning et ta peab olema vedaja mitte tõukajatüüpi inimene. 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700