8. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas muuta elu aeglasemaks?

Kas teil on mõnikord tunne, et elate nagu orav rattas? On küll? Katrin Lipp jagab portaalis bioneer.ee mõned nipid, mis on just teile mõelnud.

*  Võtke aeg-ajalt pool päeva vabaks ja veetke see koos lähedastega.

Elu on siiski ennekõike elamiseks mõeldud ja alles seejärel töötamiseks. Rutiinsed töö asjad, filmide vaatamised, suhtlusportaalides istumised saate ära teha ka muul ajal.

* Jätke igal nädalal tegemata vähemalt kolm mittevajalikku ostu.

Esiteks jääb teil liigsest ostlemisest loobudes üle rohkem aega, teiseks peate teenima veidi vähem raha ja kolmandaks saate elu väiksema rahalise surve tõttu vabamalt võtta.

* Käige harvem poes.

Kui käite iga päev suures supermarketis jalutamas, võite ajakulu poolest endale märkamatult lisa tööpäeva tekitada.

* Lülitage telekas ja raadio välja ning suhelge inimestega.

Suhtlemine võib küll keerulisem olla, aga see annab teile tunde, et te ikkagi elate. Suhtlemine pakub rõõme ja muresid. Kui pildi- ja häälekastist loobumine tundub keeruline, tehke enda jaoks arvutus, kui mitu vaba tundi te loobudes saate.

* Valmistage ise sünnipäevakaarte olulistele inimestele oma elus ja saatke neid postiga.

Võtke endale aega mõelda kaarti meisterdades teile tähtsate inimese peale ja arendada veidi ka iseenda loovust. Kui sünnipäevalapse postkasti potsatab käega katsutav ehk päris kiri, siis te rõõmustate teda kindlasti. Tänapäeval, kui kõik muud suhtlusviisid on kättesaadavad, on reklaamita ja arveteta kirjade saamine pigem haruldane.

* Analüüsige oma ajakasutust.

Pidage kuu aega ajakulu kohta päevikut. On kasulik teada saada, kuhu teie aeg kulub ja seejärel saadud teadmisi kriitiliselt hinnata.

* Analüüsige oma kohustustekoormat.

Võib-olla on teil liiga palju kohustusi. On väga lihtne võtta endale liiga palju ülesandeid, aga palju raskem on need ette antud aja sees ära teha. Õppige kohustusi jagama ja delegeerima.

* Loobuge krediitkaartidest ja tarbimislaenudest, sest võlavaba elu annab hingerahu!

Nii peate vähem muretsema oma rahaasjade pärast ja elate tegelikult palju mugavamat elu.

www.bioneer.ee

 

 

Autor: Urve Vilk, Katrin Lipp

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700