9. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti on rahuindeksi järgi maailma 47. riik

Maailma kõige rahumeelsem riik on Uus-Meremaa, kõige vähem rahulikud riigid on Iraak, Somaalia ja Afganistan. 149 riiki hõlmavas pingereas asub Eesti 46. kohal.

Eesti on aastaga muutnud vähem rahulikuks riigiks suurenenud militaarkulutuste tõttu SKPsse, tavarelvastuse impordi kasvu ja vägivaldsete meeleavalduste tõenäosuse kasvu tõttu. Vaatamata inimõiguste kaitse osas parema tulemuse saavutamisele, on Eesti koht üldises tabelis sel aastal siiski halvem sarnaselt teistele Baltimaadele. Läti on tabelis 54. kohal ja Leedu 42. kohal.

Uuringus vaadati 23 indikaatorit, nende hulgas näiteks militaarkulutusi, inimõiguste austamist ja kuritegevuse tajumist ühiskonnas. Kuna globaalne majandus on nõrk, siis selle aasta rahuindeks näitab konfliktide ägenemist ning kasvavat ebastabiilsust ning mitme riigi puhul on näha teravat tõusu mõrvade ja vägivaldsete meeleavalduste arvus ning hirmus kuritegevuse ees.

 

 

Autor: Urve Vilk, Silvia Kruusmaa

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700