Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 11. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CV Keskuse uuring: 29% töötajatest saab ümbrikupalka

19% palga saajatest saavad oma töötasu ümbrikupalgana ning 10% töötajatest saavad osa palgast ümbrikus, selgus CV Keskuse tööportaali poolt läbi viidud küsitlusest.

Valdav enamus, ehk 71% küsitluses osalejatest vastas, et saavad oma palga ametlikult. Küsitluses osales 1874 vastajat. Vastajatest 60,2% olid tööga hõivatud ning 39,8% töötud.

"Tegemist on online-küsitlusega ja nende tulemuste põhjal ei tasu hakata arvutama, kui palju riigil maksutulu saamata jääb. Küll aga peegeldavad selle küsitluse tulemused mingil määral osade Eesti ettevõtete hetkeseisu. Näiteks 2007. aastal sarnasele küsitlusele vastates ütles vaid 9% inimestest, et saavad ümbrikupalka. Hoolimata ettevõtjate üldiselt positiivsetest ootustest majanduse tuleviku suhtes, on siiski väga palju neid firmasid, kes kas ellujäämise või suurema kasumi nimel on otsustanud makse mitte tasuda,“ kommenteeris küsitluse tulemusi CV Keskuse tegevjuht Paavo Heil.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700