11. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: Rod Stewart homme Tallinnas

Romantilise roki kuningaks tituleeritud Rod Stewart väisab eelmisel kuul alguse saanud maailmaturnee raames homme ka Tallinna, et esitada kuldhitte oma lugude varasalvest.

1945. aastal Suurbritannias sündinud inglise ja šoti juurtega Roderick David Stewart, kes oli lapsepõlves ka lootustandev jalgpallur, alustas oma muusikukarjääriga 1960ndatel erinevates bändides pilli mängides ja lauldes.

Oma esimese sooloplaadiga, kus kõlasid folgi, kantri ja rokisegused lood, sai Stewart maha 1969. Pärast seda läks elu aina ülesmäge. Suur läbimurre saabus 1975. aastal hittlooga “Sailing”, mida siiani võib raadijaamade eetrisagedustel kuulda. 1980ndad olid täis aga juba maailmas tuuritamist ja live-kontserdite andmist.

Samas vaimus läksid ka 90ndad. Lisaks oli eelmise sajandi lõpp artistile viljakas ühisprojektide aeg selliste artistidega, nagu Tina Turner, Sting, Bryan Adams, Cher, Elton John jmt, kellega koos salvestatud lugudest said suured hitid.

Homme esimest korda Eestisse jõudev pop-rokkstaar, aastakümneid maailma lavadel oma mahedahäälsete ballaadidega publikut hullutanud Rod Stewart, pakub kontserdile tulnutele tõelist nostalgilist naudingut. Kavas on peaasjalikult Stewarti kullafondi kuuluvad laulud  nagu “The First Cut Is The Deepest”, “Da Ya Think I’m Sexy?”, “Sailing”, “All For Love”, “It Takes Two”, “Have I Told You Lately” jmt.

Olgugi, et laulja hobiks on olnud viimastel aastatel vanade, tuntud lugude omas võtmes ümber tegemine, mida saab kuulda ka 2009. aastal välja antud viimasel  Soulbook kogumikul, need vanameistri kontsertrepertuaari suurel hulgal ei mahu. “See on kuldhittide kontsert. Kindlasti saab ka tema viimaste aastate tegemistest kuulda, aga need lood ei ole kindlasti enamuses,” sõnas ürituse pressiesindaja Reno Hekkonens.

Madonna kontserdile sarnast tulemöllu, lavasõud ja soojendusesinejaid Rod Stewart ei paku. “Tegemist ei ole suure vigursõuga. Kontsert on pühendatud rohkem muusikale kui mingitele efektidele. Ta on selline klassikalisem artist roki võtmes, kes panustab rohkem oma häälele ja iseendale, kui erinevatele vidinatele. Selles suhtes võib öelda, et tuleb aus kontsert,” täiendas Hekkonens.

Küll aga ei pääse täiesti ilma üllatusteta. Päeva peale jalgpalli maailmameistrivõistluste algust pealinnas kontserdi andev suur jalgpallifänn, 65aastane Rod Stewart, kelle suur armastus selle spordiala vastu sai alguse juba lapsepõlves, on palunud korraldajatel valmis panna 48 valget jalgpalli. Mis otstarbeks, kas ja kuidas neid kasutatakse, on ka korraldajate jaoks praegu veel üllatus.

 

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700