Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 15. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esmaabiellujate vanus kasvab

Eestis kasvab esmaabiellujate keskmine vanus, ulatudes meestel juba üle 30 eluaasta, samas väheneb jätkuvalt pulmade arv, vahendab Tarbija24.

Statistikaameti andmetel abiellus 2009. aastal alla 19-aastaselt 184 neiut ja 52 noormeest. Kõige tavalisem abiellumisvanus oli mullu vahemikus 25-29 aastat, mil otsusas abiellu astuda 1577 naist ja 1511 meest. Statistikaameti rahvastikustatistika juhtivstatistik Mari Plakk tõi välja, et abiellumisvanus suureneb: meestel jõudis keskmine esmaabiellumisiga mullu esimest korda üle 30 eluaasta, naistel oli see mullu 27,6 aastat.

«Euroopa riikides on esmaabiellujate vanus veel kõrgem,» sõnas Plakk, kelle sõnul on Eestis naise vanus esimese lapse sünnil juba mõnda aega madalam kui esmakordse abiellumise vanus. «Enne sünnib laps ja siis abiellutakse. Aastatel 2007-2009 on vahe juba umbes poolteist aastat ehk laps on saanud juba pooleteise aastaseks, kui esmakordselt abiellutakse,» märkis statistik.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700