17. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tahad head teha? Swedbank aitab

Swedbank teatas, et ta on teadaolevalt esimene pank Balti riikides, kes hakkab oma privaatpanganduse kliente nõustama filantroopia- ja heategevuse valdkonnas.

Euroopa varanõustajate uuringu kohaselt on huvi selle teenuse vastu Euroopas kahe aastaga kasvanud koguni 63%. Balti riikides on tegu veel uudse suunaga, kuid mujal maailmas pakuvad teenust näiteks UBS, Barclays Wealth ja JPMorgan Private Bank, teatab Swedbank.

Teenuse raames antakse kliendile nõu alates sellest, kuhu suunata ühekordne annetus, kuni selleni, kuidas luua heategevuslik fond või sihtasutus. Nõustamisteenus sisaldab organisatsioonide taustauuringut kliendile huvipakkuvas valdkonnas, samuti kliendi asutatud heategevusliku fondi haldusteenust, mis on kliendile tausta.

Ttrendiga, näiteks Saksamaal tehtud filantroopide uuringu kohadelt on heategevusnõustamine Euroopa pankade varakatest eraisikutest klientide seni rahuldamata vajadus. "Meie soov on tulla vastu oma klientide soovidele ning selle läbi aidata kaasa filantroopia kui mõtteviisi kujundamisele Eestis ning jätkusuutliku ühiskonna arengule. Haldame ja toetame Aadu Luukase Sihtasutust, lisaks oleme olnud Noored Kooli SA, Ettevõtete Koalitsioon HIV vastu, Eesti Toidupanga ja Swedbanki annetuskeskkonna asutajad ning nüüd on aeg küps, kus saame oma kogemusi ka klientidega jagada," sõnas Tammeväli.

Filantroopianõustamise teenuse arendamise juures on oluliseks partneriks Heateo Sihtasutus, kellega Swedbankil on koostööprojektid juba 2006. aastast. Heateo SA roll on aidata kaasa uute sotsiaalsete ettevõtlusprojektide tekkele ja olla nõuandjaks tugevate, usaldusväärsete ja eesmärgipõhiselt liikuvate mittetulundusühingute leidmisele.

 

Autor: Urve Vilk, Anu Jõgi

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700