18. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: head jatsu esitab Sõru Jazzil üle 50 muusiku

Kolmandat korda kogunevad Eesti parimad jazzmuusikud sel nädalavahetusel Hiiumaale Sõru sadamasse – algab festival Sõru Jazz 2010.

Kaks festivalipäeva on taas täis head muusikat. Toimub 12 kontserti rohkem kui 50 muusiku osavõtul. Nagu eelmistelgi aastatel jätkab Sõru Jazz festivali eestvedaja Guido Kanguri sõnul ka sel aastal traditsiooni, kutsudes esinema enamasti neid Eesti jazzmuusikuid, kes on aasta jooksul astunud ülesse Tallinnas Teatri Puhveti salongi jazziõhtutel, mille muusikaprogrammi eest Kangur samuti hoolitseb.

Samas ei puudu aga ka üllatuskülalised. Korraldajate sooviks on kaasata ettevõtmisesse aina rohkem ka muude alade esindajaid – näitlejaid, kirjanikke jt. Sel aastal saab Sõru Jazzil kuulata musitseerimas näiteks Tallinna Linnateatri näitlejannasid Hele Kõret ja Evelin Pangi. Õhtujuhtidena astuvad üles aga Mait Malmsten ja Margus Prangel.

Lisaks plaanib festival Hiiumaalt ka kaugemale laieneda. “Tahame sellest aastast alates hakata üheks päevaks mõnda Eestimaa looduskaunisse kohta külla sõitma,” selgitas Kangur.

Nädal pärast põhifestivali, 26. juunil ongi plaan minna külla Ida-Virumaale Rannapungerjale, kust Kangur ka ise pärit on. Seal toimuva Tuletorni kontserdi esinejate nimistus on samuti head vanemad ja nooremad jazzmuusikud.

Viimast seika väärtustab eriti saksofonist Raivo Tafenau, kes samuti festivalil ühes Ivo Linnaga üles astub ja jazzilikumas võtmes nostalgilisemaid eesti lugusid esitab. “Eestis kasvab hirmsa hoogu uus jazzmuusikute põlvkond, kes on maailma näinud ja koolitatud, paraku nende plaate ei taha raadiojaamad mängida. Mulle isiklikult väga meeldib, et Sõru on eestikeelne festival, nad väärtustavad eesti muusikat ja eesti muusikuid ning ka noored tegijad saavad väljundi,” selgitas Tafenau.

Lisaks on Sõru Jazz teiste jazzfestivalide keskel sootuks omanäoline. Tafenau sõnul on Guido Kangur  nutikalt välja mõelnud festivali toimumise aja, millele järgneb kohe jaanipäev. “Publik on vahetu ja rõõmsameelne, meri on vahel, pole võimalik pärast kontserti koju minna. Võetakse festivalist kõik, mis võtta annab ja lihtsalt tuntakse elust rõõmu. Sõru sadamahoone on justkui jazzifestivaliks ehitatud,” tõi ta välja festivali plussid.  

Sõru Jazz 2010

Sõru sadam, Hiiumaa

19.–20. juunil, laupäeval algusega kell 16, pühapäeval kell 15

Piletid: 75–230 krooni

Tuletorni kontsert

Rannapungerjal, Ida-Virumaal

26. juunil algusega kell 16 

Piletid: tasuta

Lisainfo: www.puhvet.ee

KAVA

19. juuni

WindPower

Robert Jürjendal ja Aleksei Saks

Maian Kärmas, Siim Aimla ja Joel Remmel 

Oleg Pissarenko, Raun Juurikas, Mihkel Mälgand, Ahto Abner

Tom-Tomm Quintet

Denise Fortuna, James Werts, Kristjan Mazurtchak, Uku Suviste, Jei Virunurm ja Reigo Ahven

20. juuni 

Evelin Pang, Hele Kõre, Virgo Sillamaa, Andre Maaker

Tanel Ruben, Jaak Sooäär, Raul Vaigla

Agan Quartet

Kogutud rikkus

Brian Melvin’s east-west rhythm band

Ivo Linna, Raivo Tafenau ja Ain Agan

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700