18. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: A-rühm paugutab nagu vanasti

Tunnistan, läksin A-rühma vaatama suurte eelarvamustega. Enamasti ma sellisel kujul tuntud kangelaste elustamiskatsetesse ei usu, kukuvad teised alati pärast surnuist ülessetõusmist kahtlaselt kentsakad ja mitte usutavad välja.

Aga, oh üllatust, seekord ei pidanudki väga pettuma. Pakutav kraam oli täiesti vaatamist väärt, a-rühmalik ja naljakas.  Et paarkümmend aastat on A-rühma ehk Alfa-rühma esimeste osade ilmumisest möödas, siis on lisaks uutele tegelaskujudele ka lugu mõnevõrra muutunud. Eks ikka selle pärast, et tänast publikut samavõrd köita kui 80ndatel.

Endised palgasõdurid B. A. Baracus (Quinton ‘Rampage’ Jackson),  Hannibal Smith, (Liam Neeson) H. M Murdock (Sharlto Copley) ja Faceman (Bradley Cooper), kelle elu viis algselt kokku eriüksuslastena Vietnami sõjas, võtavad seekord osa Iraagi sõjast. Karistada saavad nad aga nagu ikka, teo eest, seekord siis mõrv ja vargus, mida nad toime ei pannud.

Et vangi pandud sangarite jaoks aeg muudkui tiksub, siis tuleb asuda kiirelt tegutsema, et oma nime taas puhastada ja ülekohtuselt võetud auastmed tagasi võideleda. Järgneb tavapärane stsenaarium – vanglast põgenemine, plaani väljatöötamine, avastamine, et omad ei ole ole enam omad, vaid vastased ning kõigile pättidele ja kaabakatele nö varba peala astumine. Mis otse loomulikult ei lähe päris plaanipäraselt.

Tegu on muheda meelelahutusega, kuhu doseeritud kõike parajas koguses – nalja, lahingustseene, eesrindlikke põgenemisi, romantikat, filosoofilisemaid mõttearendusi ning situatsioonikoomikat koos ebareaalsusega.

See film pakub ka tublisid osatäitmisi. Ilmselt pakub hulluks tembeldatud lenduri H. M. Murdocki roll piisavalt eksperimenteerimisvabadust ja laiemaid piire kui teistel kangelastel.

Igatahes Sharlto Copley saab selle rolliga sama  hästi ja naljakalt hakkama kui Dwight Schultz, kes seriaalis 80ndatel Murdocki mängida sai.

"A-rühm”

7 punkti 

Kinodes alates 11.06

 

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700