21. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõrves peavad suvepäevi sanatooriumile lõket eelistavad lätlased

Sõrve turismitalu omaniku Jüri Mitti sõnul eestlased Sõrve ei jõua, vaid piirduvad Kuressaares paiknevate sanatooriumitega. Lätlased aga enam sanatooriumis ei käi, vaid tulevad oma toidu ja viinaga Sõrve, käivad saunas ja istuvad lõkke ääres, kiites, et neile selline odav puhkus sobib. 

Sõrve turismitalu omanik Jüri Mitt rääkis, et kevadel küll tehakse broneeringuid, kuid siis hakatakse uurima, et kui palju maksab ikkagi praamiga tulek Saaremaale ja kui palju kulub sellele aega.

Mikk lisas, et mandril üritust pidades hoitakse bussiraha ja aega kokku.

“Puidufirmades tööd liigub ja nemad ei loe nii hoolsalt oma raha, aga kindlasti pole enam ehitusfirmasid, kes omal ajal tulid igasuguste ehitajatega, IT-firmasid ei ole. Enam ei käi kõik Saaremaal ja kui nad käivad, siis nad ei jõua Sõrve,” märkis turismitalu omanik.

“Kuna osa juhtkondi tahab raudselt spaas ööbida, siis eelistatakse Kuressaaret. Saaremaal on spaa hinnad küllalt odavaks lastud ning seal on ka seminariruumid ja muu selline. Milleks enam Sõrve trügida?” küsis ta.

“Meie siin äärealadel 50 kilomeetrit Kuressaarest toitume Läti bussituristidest. Enam nad sanatooriumisse ei lähe, vaid tulevad oma toidu ja viinaga siia, käivad saunas ja istuvad lõkke ääres. Ja siis räägivad – vot, selline odav puhkus meile sobib!” lausus Mitt.

 

Autor: Urve Vilk, Katre Pilvinski

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700