Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 22. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti on EL-is vaesuselt kuues riik 

Eesti sisemajanduse kogutoodang (SKP) inimese kohta on Euroopa Liidus kuue väikseima seas, vahendab ERR.

Eurostati andmetel oli 2009. aastal Eestis SKP inimese kohta 62 protsenti EL-i keskmisest. Eestist kehvemal järjel on vaid poolakad, leedukad, lätlased, rumeenlsed ja bulgaarlased.

Suurim oli SKP tase Luksemburgis - 268% EL-i keskmisest, Iirimaal (131%), Hollandis (130%), Austrias (124%) ja Rootsis (120%). EL-i keskmise lähedane oli see näitaja Prantsusmaal, Hispaanias, Itaalias, Küprosel ja Kreekas.

Luksemburgi nii kõrge tase on Eurostati andmetel tingitud suurest hulgast piiriülestest töötajatest, kes Luksemburgi elanikud ei ole, kuid keda võetakse arvesse SKP arvutamisel.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700