Autor: Signe Sillasoo • 28. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juukselõikuse hinnad tõusid juunis märgatavalt

Toidukaubade hind juunis oluliselt ei kallinenud, küll aga tõusid märgatavalt juukselõikuste hinnad, näitab Tarbijakaitseameti juunikuu hinnavaatlus.

Juunis vaadeldi kaupade ja teenuste hindasid kuu kolmandal nädalal. Hinnavaatlust tehti viies linnas ja 19 kaupluses. Peale toidu- ja esmatarbekaupade vaadeldi ka mitmete teenuste hindu neis linnades.

Olulisi hinnamuutusi täheldada pole. Kaubad, mille hinnad on tõusnud, on seda olenevalt tootest teinud 4-6%.

Piimatoodete hinnad on enamvähem samad mis mais. Juust Eesti, mis maikuus maksis keskmiselt 107 krooni kg, oli juunis 114 krooni kg. Eelmise kuuga samal tasemel on aga odavaima piima ning rõõsa koore hinnad, mis tähendab hinnatõusu pidurdumist.

Ka lihatoodete hindades muutuseid pole toimunud. Kui, siis on hinnad tõusnud/langenud vaid mõnikümmend senti. Hinnavaatlus küll soodushindasid ei vaatle, kuid grillihooaja tõttu on paljud lihatooted soodushindadega.

Hinnamuutustest saab rääkida aga köögiviljadega seoses. Kui tavaliselt on värske kurk see, mille hind teeb olenevalt hooajast ja kuust suuremaid hüppeid, siis seekord on kurgi hind jäänud maikuuga samale tasemele. Langenud on tomati kilohind – kui maikuus maksid tomatid keskmiselt 25,7 krooni, siis juunis vaid 17,4 krooni. Valge peakapsa hind on 6-lt kroonilt tõusnud 8-le kroonile kilo kohta.

Teenuste osas on hinnamuudatusi teinud pealinna juuksurisalongid. Kas on see tingitud hooajast (koolilõpetamised, pulmad jms) või muust, kuid näiteks Intersalon Tallinnas tõstis naiste keskmist juukselõikuse hinna endiselt 380 kroonilt 415 peale ning meeste keskmise juustelõikuse 220-lt 275-le.

Juuksuriteenused kallinesid ka S. Leinatamme salongis Tallinnas, kus keskmine juustelõikus naistele maksis mais 135 krooni ning meestele 95 krooni, juunis maksid samad teenused juba vastavalt 150 ja 125 krooni. Ka salong Karvamari on naiste keskmise juukselõikuse tõstnud 155-lt 165-le kroonile.  

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700