Autor: Signe Sillasoo • 29. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lennukitoit valmib räpastes tingimustes 

Paljud toidud, mida reisijatele lennukites serveeritakse, on valmistatud ebahügieenilistes tingimustes, mis võib viia reisijate haigestumiseni, vahendab USA Today.

Ameerika Food and Drug Administration (FDA) inspektorite andmetel on sel ja eelmisel aastal läbi viidud kontrollide käigus leitud, et  mitmete toitlustusfirmade köögid ei vasta vajalikele hügieeninõuetele.

Nende hulgas on näiteks kaks maailma suurimat lennufirmade toitlustajat LSG Sky Chefs ja Gate Gourmet ning ka Flying Food Group.

Mainitud kolmel toitlustusfirmal on kokku  91 kööki, mis valmistavad aastas Ameerika ja välismaa lennufirmadele rohkem kui 100 miljonit pardaeinet. Mainitud firmade valmistatud eineid pakutakse näiteks selliste suurte lennufirmade nagu Delta, American, United, US Airways ja Continental pardal.

FDA raporti andmeil olid peamised probleemid, mida kontrolli käigus leiti toidu ebasobival temperatuuril hoidmine, mustade töövahendite kasutamine ja töötajate ebapiisav hügieen. Samuti leiti tööruumidest prussakaid, kärbseid, hiiri ja muid märke ebapiisavast kahjuritõrjest.

„Hoolimata FDA jõupingutustest on olukord lennutoitlustuses järjest halvenev ning kujutab nüüd juba igapäevaselt reaalset ohtu tuhandetele lennureisijatele,“ sõnas Roy Costa, rahvatervise konsultant ja endine Florida osariigi toiduinspektor. Säärased tingimused võivad tema sõnul viia toidumürgituse puhanguteni.

Kõik kolm toitlustajat sõnasid, et nad töötavad kõvasti selle nimel, et tagada toidu värskus ja kvaliteet. Lennufirmad tõhustavad aga kontrolli lennukite pardale viidava toidu ohutuse osas.

LSG Sky Chefs´il on olemas kvaliteedikontrolli standardid, mille alusel tagatakse, et toit, mis klientideni jõuab on ohutu, tervislik ja kvaliteetne, selgitas LSG Sky Cheafs kõneisik Beth Van Duyne.

Gate Gourmet esindaja Norbert van den Berg sõnul võetakse raporti tulemusi väga tõsiselt, lisaks laseb firma viia läbi veel ka sõltumatute audiitorite kontrolli. Sama teeb ka Flying Food Group.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700