Autor: Signe Sillasoo • 2. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: Muhu saar pakub melomaanidele hõrke helisid

Veel kolm päeva kestev festival Juu Jääb toob homme Muhu saare taluõuele esinema bändi Soul II Souli ledendi Jazzie B.

Järjekorralt neljateistkümnes festival on sel aastal oma haaret laiendanud ja pakub kontserte lisaks Muhu saare Nautse talu õele veel Vormsi, Saaremaa ja Abruka saartel. Ja nagu igal aastal, on festivali päevad täis publiku jaoks midagi uut ja põnevat ning samas ka tuttavlikku, juba tuntud vana ja kvaliteetset.

Täna esitab Nautse Mihkli vabaõhulaval lõunamaist temperamentsemat ja rütmikat muusikat Kolumbia ansambel Choc Quib Town, kes on lained löönud nii oma kodumaal kui ka mitmel pool maailmas. Hiphopi, funk'i ja dancehall'i viljelev bänd koosneb kolmest muusikust, kelle muusika juured ulatuvad Aafrikasse ja samas on täis ka Kariibimere mõjutusi.

Mõnusat džässi kuuleb täna aga Jukka Eskola esituses, kes Juu Jääbi ja Eesti teisi kontserte mitmeid kordi varemgi külastanud. Trompetist Eskola on naaberriigi Soome üks edukamaid džässmuusikuid, kes on tuntud jatsuaustajatele ehk sellistest bändidest nagu Corner Quintet, Nuspirit Helsinki või Jimi Tenor Band ridadest.

Laupäevaste maiuspalade hulka kuulub Antenor Bogéa Brasiiliast, kes esitab mõnusat mahedat Brasiilia bossat ja džässi ühes prantsuse kitarristi Jean-Philippe Crespiniga.

Festivali kõige suurem pärl on aga homme taluõuel esinev Jazzie B Suurbritanniast, kelle muusikaline edu hakkas kasvama pärast 1980ndatel alustatud pidudesarja Soul II Soul loomist Londonis. Peod ja plaadikeerutamine viisid peagi aga bändi loomise, muusika tegemise ja hittide vorpimiseni. Tuntuim lugu Soul II Souli repertuaarist on vast "Back to Life", mis loomisaastal 1989 ja 90ndatel tantsusaale vallutas.

Lisaks on Jazzie B teinud ka õnnestunud produktsioone ja remikse sellistele artistidele nagu James Brown, Incognito, Isaac Hayes, Sinead O'Connor ja mitmetele teistele.

14. Muhu Tulevikumuusika Festival Juu Jääb

30. juunist - 4. juulini Vormsil, Kuressaares, Muhu saarel

Esinejad: Jukka Eskola Quintet, ChocQuibTown, Jazzie B, Annely Peebo jmt.

Piletid: 75-900 krooni

www.nordicsounds.ee 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700