1. Mandlid
Mandlid sisaldavad valke ja rauda. Täidavad kiirelt kõhtu.
2. Porgand
Porgandite söömine aitab tugevdada hambaid ja parandab silmanägemist. Toiteväärtuselt on porgand juurköögiviljade hulgas esimeste seas. Ta sisaldab ligi 7 – 8% süsivesikuid, millest suurema osa moodustavad suhkrud. Mineraalainetest on esikohal kaaliumiühendid.
3. Aedsalat
Mõnus lõunane snäkk võib koosneda ka aedsalatis ja petersellist. Paar salatilehte, maitserohelist, saiakuubikuid ja kergelt oliiviõli on tunduvalt tervislikum ja maitsvam kui pakk krõpse. Peale vitamiinide sisaldab aedsalat rohkesti inimorganismile vajalikke mineraalaineid, eelkõige kaaliumi, kaltsiumi, fosforit, magneesiumi ja rauda.
4. Näkileib
Krõpsudest hulga parem snäkk on ka näkileib. Peale näiteks toorjuust ja väike tomativiil ja ongi tervislik amps valmis.
5. Kirsstomatid
Tomat on üks kaloritevaesemaid köögivilju. Vitamiinide, suhkrute ja orgaaniliste hapete kõrval leidub viljades kaaliumi-, fosfori-, magneesiumi- ja rauasooli ning mitmeid inimorganismile väga vajalikke mikroelemente (vaske, tsinki, joodi, fluori). Kirsstomatid on tavalistest suurtest tomatitest mõnevõrra magusamad. Suurepärane kerge ja tervislik suupiste.
6. Õunad
Küps õun sisaldab B1-, B2-, B6-, C- ja E-vitamiini. Samuti on selles mitmesuguseid suhkruid, nagu glükoosi, fruktoosi ja sahharoosi. Lisaks sisaldab õun arvukalt mineraalaineid, nagu näiteks kaltsiumi, magneesiumi, kaaliumi.
Kui niisama õunte närimine on juba ära tüüdanud, siis tasuks tööle kaasa teha kuivatatud õunaviile.
7. Rosinad
Rosinad sisaldavad kaaliumi, mis on vajalik südame tööks. Lõunasnäkiks segage rosinaid pählitega, näiteks mandlitega.
Allikad: Geniusbeauty.com ja Eestitoit.ee.