Autor: Signe Sillasoo • 6. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

7 tervislikku snäkki tööl ampsamiseks

Suur osa töötajatest veedab kontoris ühesa tundi päevas, viis päeva nädalas ja sageli lõunat söömata. Geniusbeauty.com pakub välja seitse tervislikku snäkki, mida kiiretel tööpäevadel ampsata.

1. Mandlid

Mandlid sisaldavad valke ja rauda. Täidavad kiirelt kõhtu.

2. Porgand

Porgandite söömine aitab tugevdada hambaid ja parandab silmanägemist. Toiteväärtuselt on porgand juurköögiviljade hulgas esimeste seas. Ta sisaldab ligi 7 – 8% süsivesikuid, millest suurema osa moodustavad suhkrud. Mineraalainetest on esikohal kaaliumiühendid.

3. Aedsalat

Mõnus lõunane snäkk võib koosneda ka aedsalatis ja petersellist. Paar salatilehte, maitserohelist, saiakuubikuid ja kergelt oliiviõli on tunduvalt tervislikum ja maitsvam kui pakk krõpse. Peale vitamiinide sisaldab aedsalat rohkesti inimorganismile vajalikke mineraalaineid, eelkõige kaaliumi, kaltsiumi, fosforit, magneesiumi ja rauda.

4. Näkileib

Krõpsudest hulga parem snäkk on ka näkileib. Peale näiteks toorjuust ja väike tomativiil ja ongi tervislik amps valmis.

5. Kirsstomatid

Tomat on üks kaloritevaesemaid köögivilju. Vitamiinide, suhkrute ja orgaaniliste hapete kõrval leidub viljades kaaliumi-, fosfori-, magneesiumi- ja rauasooli ning mitmeid inimorganismile väga vajalikke mikroelemente (vaske, tsinki, joodi, fluori). Kirsstomatid on tavalistest suurtest tomatitest mõnevõrra magusamad. Suurepärane kerge ja tervislik suupiste.

6. Õunad

Küps õun sisaldab B1-, B2-, B6-, C- ja E-vitamiini. Samuti on selles mitmesuguseid suhkruid, nagu glükoosi, fruktoosi ja sahharoosi. Lisaks sisaldab õun arvukalt mineraalaineid, nagu näiteks kaltsiumi, magneesiumi, kaaliumi.

Kui niisama õunte närimine on juba ära tüüdanud, siis tasuks tööle kaasa teha kuivatatud õunaviile.

7. Rosinad

Rosinad sisaldavad kaaliumi, mis on vajalik südame tööks. Lõunasnäkiks segage rosinaid pählitega, näiteks mandlitega.

Allikad: Geniusbeauty.com ja Eestitoit.ee.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700