Autor: Signe Sillasoo • 7. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlased järjestasid pimetesti käigus Eesti õllesid

Juunis korraldati Helsingi Eesti saatkonnas juba teist aastat Eesti õllede tutvustamine ning degusteerimine soome õllesõpradele. Tänavu pälvisid Eesti õllede pimetestis kõige enam punkte Saku ja A Le Coqi õlled.

Parimaks hinnati Saku Hele, teise koha hõivas Saku Juubeli Kuld ja pronksist  kolmandat kohta jäid jagama A Le Coq Maiz, Puls Classic, Saku on Ice ja Saku Presidendi Pilsner.

Kui eelmisel aastal eelistati erilise maitsega õlusid ning parimaks tunnistati Wiru Kadakaõlu, siis seekord said enim punkte kerged ja maheda maitsega uued ning tuttavad suveõlled.

Hinnangud olid värvikad ja mõnel juhul ka vastuolulised – mõni sort sai ühelt maitsjalt 0 ja teiselt 20 punkti. Kuigi osalesid keskmisest suuremad õlleasjatundjad, suhtuti ettevõtmisesse mõnusa huumoriga. Korraldajate kinnitusel sõnul näitas üritus eelkõige, et Soome õllesõbrad hindavad Eesti õlut endiselt väga kõrgelt.

Lõplik paremusjärjestus:

Saku Hele - 166

Saku Juubeli Kuld - 153

A Le Coq Maiz / Puls Classic / Saku on Ice / Saku Presidendi Pilsner – kõik 142

A Le Coq Premium Extra - 139,5

Wiru Export - 118

Puls Sidruniõlu - 101

Wiru Žiguli – 95 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700