Autor: Signe Sillasoo • 8. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lisaks PÖFFile alustab Eestis nüüd ka VÖFF 

Sel nädalavahetusel, 9.–11. juulini toimub Viimsis Rannarahva Muuseumis Valgete Ööde Filmifestival VÖFF. VÖFFi seansid toimuvad Rannarahva Muuseumikohtades, kuhu tavapäraselt külastajad ei pääse. 

Homme on kavas dokumentaalid Katusekinos „Aeg on siin, Retrokatlas „Üheksavägised“, ja Öökinos avaneb erakordne võimalus näha filmi „Baruto – tõlkes kaduma läinud”, mida ei tohi hetkel veel näidata suurtel ekraanidel ega televisioonis ning mis linastubki ainult rändkinos või muudel väikese auditooriumiga üritustel.

Ka laupäeval on kavas kolm mängufilmi. Pühapäeval toimub VÖFF aga Keri saarel, kus näidatakse filmi “Disko ja tuumasõda” ning toimub videodisko. 

„Festivali eesmärk on teha teistmoodi kino ja lisada tavapärasele kinoelamusele lisaväärtust põneva esituskoha ja erilise miljöö näol,“ ütles SA Rannarahva Muuseum juhatuse liige Riina Aasma.

„Väike annus huumorit on nii festivali nimes kui sisus. Näitame kino Rannarahva Muuseumi neis paikades, kuhu külastaja tavapärase külastuse ajal ei pääse – meil on Katusekino ja vanas katlamajas paikneb Retrokatel. Öökino seansid toimuvad õues ja nendele lisavad omakorda väärtust kohtumised filmitegijatega," sõnas ta.

„Festivali kolmandal päeval sõidab festival Keri saarele, kuhu pole üldse lihtne pääseda ning mis on seetõttu täiesti erakordne sündmus. Saarel linastub dokumentaalfilm „Disko ja tuumasõda“, millele järgneb 80-ndate videodisko Artur Talviku vedamisel,“ rääkis Riina Aasma.

Valgete Ööde Filmifestivali kava

Reede, 9. juuli – dokumentaalide öö Rannarahva Muuseumis

18.00 Katusekino „Aeg on siin“, Marje Jurtshenko lastedokumentaal

20.00 Retrokatel „Üheksavägised“, Rein Marani dokumentaalfilm

22.00 Öökino „Baruto“, Artur Talviku dokumentaalfilm. Filmist ja selle tegemisest räägib Artur Talvikuga.

Laupäev, 10.juuli – mängufilmide öö Rannarahva Muuseumis

18.00 Katusekino „Väike nõid Lilli“, lastefilm. Filmi tegelastele on andnud oma hääle näitlejad Tiit Sukk, Tõnu Oja, Greta Haak jt.

20.00 Retrokatel „Ühe küla mehed“, Jüri Müüri mängufilm aastast 1961

21.30 Öökino Jalgpalli MM poolfinaal

23.30 Öökino muuseumi õuel „Punane elavhõbe“. Andres Puustusmaa mängufilm. Filmist ja selle tegemisest räägib Andres Puustusmaa. 

Pühapäev 11. juuli,  teeme kino Keri saarel

9:00   Rohuneeme sadamast väljuvad paadid Keri saarele

11:00 Keri saarel pidulik lipumasti püstitamine ja lipu heiskamine

11:45 Keri tuletorni muinsustähise pidulik avamine

12:00 fotograaf Kaido Haageni tuletornide näituse avamine. Raamatu ”Eesti tuletornide lugu” tutvustus.

14:00 “Disko ja tuumasõda” Jaak Kilmi ja Kiur Aarma dokumentaalfilm. Järgneb Artur Talviku videodisko.

Kell 17:00 kojusõit

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700