Autor: Signe Sillasoo • 9. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: Eesti elu kuues erinevas versioonis

Septembrini saab kinos Artis nautida üle nädala esmaspäeviti filmisarjas Sekstett näidatavaid kodumaiseid filme.

Juuni lõpus alguse saanud filmisarja Sekstett teine film jõuab ekraanile juba tuleval esmaspäeval. Tegu on psühholoogilise armastusdraamaga "Corrida".

Filmi keskmes on keerukad inimsuhted. See on film inimese igatsusest ilu, õnne ja elu harmoonia järele, mida saab saavutada vaid võltsi ja valet võites.

See on lugu kirjandusteadlasest Osvald Rassist, kes tüdinenuna linnakärast sõidab Punalaiu-nimelisele saarele oma suvilasse puhkama. Idüll jääb aga üürikeseks, kogu retk on täis üllatusi. Plaani võetud tegevusi teha ei saa ja üks veider seik ajab teist taga.

Lisaks "Corridale" näeb filmiprogrammis juuli kuu jooksul ka filmi "Armastuse lahinguväljad", kus luubi all inimeste ja riigi vahelised lahkhelid.

Film valmis ajal, mil Eesti riik oma orjaahelate maharaputamise ja värskelt kätte võideldud iseseisvusega hakkas endale taas jalgu alla ajama. Ajad olid suht segased ja seda kõike näitab ka režissöör Valentin Kuigi film.

Filmi keskmes on üks lihtne perekond. Mees, naine ja nende väikene poeg. Elu on täitsa tore ja õnnelik. Seda aga kuni hetkeni, mil perepeale Ain Baumanile tuuakse sõjaväekutse. Ainukene viis kuidagigi Nõukogude armeest pääseda oleks juhul, kui peres kasvaks kaks last. Õigeid inimesi tundes pole Aini naisele probleem muretseda tõendit, et on rase. Loomulikult pole see tõsi, mistõttu on lahing juba ette kaotatud.

Ka "Minu Leninid", film ettevõtlikust Aleksander Keskülast, kes otsustab ära kasutada enamlaste juhti Leninit, et tekitada Venemaal Saksamaa rahadega revolutsioon ja luua Loode-Venemaast Suur-Eesti, on filmisarjas kavas. "Minu Leninid" on kavas 9. augustil.

Uue sajandi sees valminud filme "Sügisball" ja "Somnambuul" näeb aga suve lõpupoole. Esimene, Mati Undi samanimelise romaani ainetel valminud film vaeb magalarajoonide inimeste helgeid hetki ja tõsiseid probleeme ning võimetust üheskoos hakkama saada. "Somanmbuuli" keskmes on aga teistmoodi ahastus - 1944. aasta sügisel viimasest Rootsi sõitnud põgenikepaadist maha jäänud majakavahi Gottfriedi ja tema tütre Eetla käekäik.

TULEBSekstett

Tallinnas, Kinos Artis

Piletid: 50 krooni

Seansside algus kell 19

www.kino.ee

Kava:

12.07

"Corrida", 1982

Režissöör Olav Neuland

Osades Sulev Luik, Rein Aren, Rita Raave jt

26.07

"Armastuse lahinguväljad", 1992

Režissöör Valentin Kuik

Osades Carmen Mikiver, Hendrik Toompere jun., Rein Malmsten, Marje Metsur jt

09.08

"Minu Leninid", 1997

Režissöör Hardi Volmer

Osades Üllar Saaremäe, Helene Vannari, Andrus Vaarik jt

23.08

"Sügisball", 2007

Režissöör Veiko Õunpuu

Osades Rain Tolk, Taavi Eelmaa, Tiina Tauraite, Maarja Jakobson jt

06.09

"Somnambuul", 2003

Režissöör Sulev Keedus

Osades Katariina Lauk-Tamm, Evald Aavik, Ivo Uukkivi jt

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700