Autor: Signe Sillasoo • 9. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: Soome rokihiid väisab Tallinna

Tuleval nädalal algav õllefestival Õllesummer pakub pealinnas kolmel õhtul melomaanidele naudingut.

Otsa teeb kolmapäeval lahti artist, laulukirjutaja ja produtsent Calvin Harris, kelle tõsisem tõus popmuusikaareenile sai alguse 2006. aastal peale seda, kui ta oli seitse aastat koduses magamistoas muusikat teinud. Neljapäeval, 15. juulil võivad aga kõik Soome roki sõbrad rõõmustada, sest kontserdi annab tänavuse festivali peaesineja, põhjanaabrite rokkbänd HIM.

Ansambli ajalugu ulatub aastasse 1991, mil algsed liikmed Ville Valo, Mikko Lindström, Mikko Paananen ja Juha Tarvonen kokku tulid. Tänaseks on bänd küll mõnevõrra muutunud koosseisus andnud välja seitse täispikka albumit, millest viimane "Screamworks: Love in Theory and Practice", ilmus selle aastanumbri sees. Seda albumit, mille keskseks teemaks inisuhete lõpp, on nimetatud seguks Guns ‘N' Roses'ist ja Depeche Modei'st.

"Ma ei ole kunagi olnud suur agressiivse muusika fänn. Minu jaoks on muusika võti meloodia. Ma kasvasin ülesse 80ndatel, kuulates Duran Durani, Depeche Mode'i ja mitmeid metalbände. See plaat on vast sulam kõigest sellest," mainis Valo ühes intervjuus. Ka lauluväljakul peetaval kontserdil saab kuulda kollektiivi uuemat ja vanemat loomingut.

"Meie muusika ja viimane album on mingil määral nagu David Lynchi film. Kui sa ei tea midagi "Blue Velvetist", siis sa lähed kinno, vaatad ära alguse ja ütled: "See algab üsna tavaliselt". Äkki aga hakkavad veidrad asjad juhtuma ja sa oled filmist väga lummatud," avas Valo võtme, kuidas HIMi muusikat võiks iseloomustada.

Kolmas suur artist, keda esinemas saab näha, on Ameerika glämmrokkbänd Scissor Sister, mis on paljudele ehk tuntud selliste lugudega nagu "I Don't Feel Like Dancing", "Good Boys" jne.

Lisaks rokile kõlavad jazzmuusika alal tribuutkontserdid maailma tippartistide loomingust Eesti artistide esituses. Marten Kuningas esitab David Bowie', Tuuli Taul Björki, Mikk Saar Stingi ja Rolf Roosalu George Michaeli tuntumaid hitte.

Samuti saab näha laval Terminaatorit kontserdiga "Tuli ja jää". Lisaks muusikale lubavad tegijad ka efektset lava-show'd. 

Calvin Harris

14. juuli Tallinna lauluväljakul

HIM

15. juuli Tallinna lauluväljakul

Scissor Sisters

16. juuli Tallinna lauluväljakul

Piletid: 95-195 krooni müügil Piletilevis

Info www.ollesummer.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700