Autor: Signe Sillasoo • 9. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Merepäevad panevad laevad tantsima

Järgmisel nädalavahetusel algab pealinnas suur merepidu, mille raames võimalik näha purjevarjuteatrit, laevade tantsuetendust ja palju muud põnevat.

Nagu suurfestivalidele kombeks, nii laiendavad ka Tallinna Merepäevad järk-järgult oma haaret. Kolmandal toimumiskorral korraldatakse ettevõtmisi lisaks Lennusadamale ja Admiraliteedi basseinile, mille juures eelnevatel aastatel merepidu peetud, sel aastal ka Peetri sadamas, mis on pikalt olnud suletud piirkond. Viimane jääb Lennusadama vahetusse lähedusse. Lisaks uuele kodusadamale on merepäevade projektijuhi Eva Saare sõnul sel aastal festivali tegevusi ka hulga rohkem mere peal kui varasematel kordadel.

Festivalikavas on näiteks 17. ja 18. juulil Tallinna lahel peetav purjeregatt. Lisaks purjetamisele saavad spordihuvilised võtta osa ujumisvõistlustest, kajakimatkadest ja reisidest kahe sadama vahel. Lisaks toimub ka lohesurfikoolitus. Ja kel tahtmist, saab igal festivalipäeval ka rattasadulas mereäärseid kohti külastada.

"Kindlasti tooksin välja ka džässkontserdid reede ja laupäeva õhtul ning Hommikujazzi mere peal, kus laupäeva hommikul kell 8 minnakse laevaga Monika mere peale, saab hommikusööki nautida ja head džässi kuulata," tõi Saar välja festivali raames toimuvaid põnevaid ettevõtmisi.

Samuti tasub Saare sõnul vaatamist ka vedurlaevade tantsuetendus, kus laevadele puhutakse hääled sisse ja pannakse nad koos tantsima. "Seda teeb mitu laevad korraga. Ja kui laevad hakkavad koos keerutama, liiguvad ette ja taha ning vahetavad kiiruseid, siis see on hästi maagiline tantsuetendus," sõnas ta.

Ka laevade päästeliugteed tasuks merepäevade jooksul Saare sõnul kindlasti proovida. "Me ehitame Admiraliteedi basseini äärde merekonteineritest laeva, kus siis kõik saavad seda proovida, kel julgust on," lisas ta. Laskumine päästeparve toimub merekooli kadettide juhendamisel 8 meetri kõrguselt.

Kui see proovitud, saab festivali avapäeva kõige viimase ettevõtmisena nautida purjevarjuteatrit, mida hakatakse tegema lodjal Jõmmu. "See on eestlaste enda leiutis, kus siis purje, varju ja valguse abil tekitatakse kujundeid ja tegevust. Seal on valgust ja tule-show'd."

Lisaks sportlikele üritustele saab kaunist muusikat nautida festivali avakontserdil, mille pealkiri on sel aastal "Sõnad tuulde", kus esinevad Estonian Dream Big Band, Hedvig Hanson, Hanna-Liina Võsa, Mikk Saar ja Robert Juhkental.

Ka punkt pannakse festivalile kauni meloodilise muusika saatel. Pühapäeval, 18. juulil, algusega kell 19 toimub Admiraliteedi laval lõpukontsert "Raimond Valgre Gala", kus musitseerivad Gerli Padar, Märt Avandi jmt.

Ürituse kodulehel on alanud registreerumine lohesurfikoolitusele, kajakimatkadele ja muudele ettevõtmistele.

Tallinna Merepäevad 2010

16.-18. juulil Peetri ja Lennusadamas ning Admiraliteedi basseini juures.

Toimub turismikonverents "Taasavastatud vana", avatud on kaubatänav, saab külastada Eesti laevu Suur Tõll, Lembit, Kalev, Turm, Blue Sirius, Runbjärn ja Jõmmu. Tutvustatakse politsei- ja piirivalveameti lennusalga helikopterit. Toimub arvukalt kontserte ja tantsuetendusi, esinevad Untsakad, kaitseväe orkester, Kihnu Poisid, Paabel, Sofia Rubina jpt.

Üritused on enamasti tasuta.

www.tallinnamerepaevad.ee

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700