Kuna suvekuumus on kõikehõlmav, siis sel nädalal jagan retsepte, mis valmivad võimalikult vähese vaeva (ja kuumtöötlemisega) ning mis sobivad ideaalselt kuuma suveaega. Sel nädalal pakun lisaks lihtsatele suveroogadele välja ka ühe suvise värskendava joogi.
ESMASPÄEVAKS: Kukeseene-kodujuustukaste
Sobib hästi keedetud kartulite kõrvale või rohelisele lehtsalatikuhjale. Kodujuustu võib soovi korral asendada maitsestamata kohupiimaga.
TEISIPÄEVAKS: Vürtsikas lillkapsaroog tomatiga
Vürtsikas lillkapsas tomatiga sobib nii omaette aedviljaroaks, mõne liharoa lisandiks või miks mitte ka keedetud makaronide juurde. Viimasel juhul lõika lillkapsas üsna tillukesteks õisikuteks.
KOLMAPÄEVAKS: Arbuusisalat fetajuustu ja laimiga
Kerge eine või maitsev kaaslane röstitud nisuleivaga, mis sobib hästi ka grillitud liha kõrvale.
NELJAPÄEVAKS: Panzanella salat tuunikalaga
Itaaliast pärit "leivasalat", millest suvisel ajal piisab täiesti õhtusöögiks. Ühtlasi on see hea võimalus tahke nisuleiva kasutamiseks - tomatimahl, veiniäädikas/sidrunimahl ja oliiviõli pehmendavad nisuleiva kenasti ära. Kasuta võimalikult kvaliteetset tuunikalakonservi.
REEDEKS: Arbuusijook ingveriga
Mahlasest ja magusast arbuusist saab maitsva suvise joogi. Riivitud ingveri võib asendada ka ingverisiirupiga.
MAIUSTAMISEKS: Rullbiskviit maasikate ja kohupiimaga
Klassikaline suvine rullbiksviit, kus koheva biskviidi vahel on kohupiima-vahukoorekreem ning tükeldatud magusad maasikad.
Retseptide autor Pille Petersoo
Naistekas.ee
Autor: Signe Sillasoo, Pille Petersoo