Autor: Signe Sillasoo • 14. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Anarhistid ootavad turule

Laupäeval 17. juulil kell 12:00 algab Gonsiori tänava Politseiaiasselle aasta kolmas Väga Väga Vaba Turg (VVVT) Tallinnas.

Turule oodatakse nii inimesi, kel on mõni asi koju seisma jäänud, kui ka neid kel asjadest pigem puudu. Siiani on turgudele toodud ja seal uued omanikud leidnud näiteks erinevad riided, raamatud, mänguasjad kuid ka mööbliesemed ja kodutehnika.

Korraldajate sõnul ei tohiks unustada, et Tallinnas ja Eestis on endiselt väga palju inimesi keda aidata tuleks. "Üritame keset euro-hüsteeriat ja supermarketite soodusmüüke inimestele meelde tuletada, et meie hulgas on endiselt majandussüsteemi ja seda valitsevate jõudude vigade tõttu vajaduses elavaid inimesi ja neid tuleb aidata", ütleb turu üks korraldajatest.

VVVT on alati olnud poliitilist sõnumit kandev üritus. Esimesed turud

korraldasid USA anarhistid aastal 2004 Ameerika Vabakaubandusala

tippkohtumise ajal protsteerimaks Kesk- ja Lõuna - Ameerika

ekspluateerimise vastu. Eestis hakati sarnaseid turge korraldama

eelmise aasta kevadel.

Täpsem info ürituse kohta www.vabaturg.org

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700