Autor: Signe Sillasoo • 16. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ooper vallutab Kuressaare

Saaremaa Ooperipäevad pakuvad sel aastal kontserte nii pere kõige väiksematele, kes ooperimaailmaga alles tutvust teevad, kui ka kogenud ooperiarmastajatele.

1999. aastal ilmavalgust näinud festival pakub nagu ikka etendusi, kontserte ja autogrammitunde. Viimaseid jagavad näiteks Olav Ehala, Leelo Tungal jmt. Esinejatest toovad Saaremaa Ooperipäevad sel aastal Eestisse aga nii Stanislavski ja Nemirovitš-Dantšenko-nimelise Moskva Akadeemilise Muusikateatri kui ka noored Eesti solistid, keda saab iga päev näha esinemas välismaa ooperiteatrites.

Kaunis kontsert tõotab kindlasti tulla festivali kunstilise juhi Arne Miku sõnul Kihelkonna Mihkli kirikus, kus esineb näiteks Ain Anger, kes on Viini Riigiooperi üks väga oluline solist. "Samuti on põnevad kindlasti meie teiste välismaal tegutsevate lauljate kontserdid. Nendeks on Annely Peebo ja Juhan Tralla," sõnas Mikk.

"See ongi kindlasti üks omapära, et need noored andekad lauljad, kes töötavad välismaa teatrites, saavad suveperioodil ennast tutvustada ka Eesti rahvale," arvas Mikk.

"Päris uus on festivalil aga see, et meil on kavas üks muusikaetendus lastele. See on Leelo Tungla ja Olav Ehala "Käsikivi kosmosest", mille maailma esiettekanne toimub Saaremaa Ooperipäevadel," sõnas Mikk.

See on tükk, kus tuleb ette põnevaid kosmoseelanikke, ajas rändamist, abivalmis sõpru ja lustakaid meloodiaid. Lugu ise räägib väljakul mängivate laste sekka sattunud tulnukatüdrukust Sirist, kellega koos rännatakse ennemuistsesse aega appi vaeslapsele, kes peab kurja perenaise käsul rasket käsikivi ringi ajama. Sõprade abiga lahendatakse vaeslapse mure ning imelise kosmoseeliksiiriga "Eetikon" muudetakse pahurad ja kiuslikud inimesed südamlikeks ja abivalmiteks.

Festivali kunstilise juhi sõnul on korraldajate sooviks süstida noortesse huvi ooperi ja muusikateatri vastu, et neid ka tulevikus head muusikat nautimas võiks näha. Ka noorte tagasisidest on korraldajad väga huvitatud: "Me tahame publikut üritusega rohkem siduda. Et need, kes seda etendust ("Käsikivi kosmosest" - toim) külastavad, need ka kirjutaksid oma arvamusi meile. Me avaldame need lood Saaremaa lehtedes ja ajakirjas Hea Laps," täpsustas Mikk.

Ja see pole veel kõik. Ka festivali avakontserdil "Eino Tamberg 80" astub Miku sõnul ülesse Kuressaare Neidudekoor. Ja ikka selleks, et kohalikke noori kuidagi aktiviseerida ja panna ka ooperi ning muusikateatri suunas mõtlema.

Lisaks on võimalik pileteid saada veel Hortus Musicuse kontsertidele "Vooruslike naiste litaania", mis toimuvad Saaremaa kirikutes. See on omamoodi jätk eelmisel aastal Valjala, Kihelkonna, Mustjala ja Muhu kirikus toimunud kontsertidele. Hortus Musicus esineb Karja, Püha, Kuressaare ja Pöide kirikus.

Saaremaa Ooperipäevad 2010

19.-24. juuli Kuressaares

Esinevad: Ain Anger, Juhan Tralla, Hortus Musicus jmt

Piletid müügil Eesti Kontserdi kassades, Piletilevis ja Piletimaailmas

www.concert.ee/SaaremaaOpera 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700