16. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: Aegna laulab merelaule

Merelaulude festival Aegna saarel pakub kuulamiseks mereteemaliste laulude esitamisega tuntuks saanud ansambleid ning rahvamuusikuid, samuti võimalust osaleda rahvapillide töötoas.

Tallinna merepäevadega samal nädalavahetusel toimuv Aegna I Merelaulude Festival sobib mereteemaga imehästi. Tänavu toimub festival veel iseseisva üritusena, järgmisel aastal loodavad korraldajad selle ühendada Tallinna merepäevade peaprogrammiga.

"Tulevikku veel täpselt ei tea, aga nii või naa saab sellest traditsiooniline üritus. Kuna siin on meri ning saar, sobib merelaulude festival sellesse keskkonda väga hästi," rääkis festivali projektijuht Margo Kütt.

Esimese festivali programmi on valitud esinejad, kes on merelaule alati laulnud. Oma lugusid mängivad Kihnu Poisid, Audru Jõelaevanduse Punt, Vanaviisi, Kukerpillid jt. Vahepalasid esitavad rahvamuusikud, kes mängib kitarri, kes lõõtsa, kes kannelt. Ka nende kavades on mereteema sees.

Üldisest suunitlusest mõnevõrra põikavad kõrvale ansamblite Indigolapsed ning Vennakese laulud. "Need on vahelduseks, sest kui kolm päeva järjest ainult merest lauldakse, võib see publikule pikapeale tüütuks muutuda," arvas Kütt. Vaheldust toob ka rahvatantsuansambli Leigarid esinemine.

Küti sõnul alustab Aegna I Merelaulude Festival suhteliselt tagasihoidliku üritusena, mis mahub peamiselt Sadamakõrtsi territooriumile. Tulevikus on plaan üritust edasi arendada. "Panime tänavuse programmi kokku, et asi juba vedama saaks, järgmist festivali planeerime aga palju suuremana. On plaan viia lõkkeõhtu randa ja korraldada öökontsert Aegna kail, kus ansambel võiks esineda kaatri või jahi pealt. Samuti on kavas muuta festival rahvusvaheliseks, tuua siia välisesinejaid. Järgmise aasta programmi kallal on meil terve aasta aega töötada," avas Kütt tulevikuplaane.

Tänavu on korraldajad rahul aga juba ka sellega, kui igal festivalipäeval sada-kakssada inimest ürituse Tallinna lähedalt meresaarelt üles leiab.

"Kuna samal ajal käib ka Õllesummer, siis me väga sinisilmsed publiku arvu suhtes ei ole. Kõige tõenäolisem publik on Viimsi poolsaare elanikud, kellel on Aegnale tänu Rohuneemest käima pandud püsiühendusele kõige mugavam tulla. Alguses polegi publiku hulk kõige olulisem näitaja. Meie eesmärk on muuta Aegna merelaulude festival ürituseks, mida inimesed igal aastal ootavad," rääkis Kütt.

FestivalAegna I Merelaulude Festival 2010

16.-18. juuli

Aegna, Captain MorganiSadamakõrtsi hoovis, õlletelgis ja kõrtsiruumis

Piletid: Festivali pass (3 päeva) koos meretranspordiga 375/ 325 kr,

lastele kuni 6 aastat 125 kr

Festivali pass ilma meretranspordita 250/200 kr, kuni 6 a tasuta

Ühe päeva pilet 100/75 kr

Telkimisplats tasuta

www.aegnareisid.ee

Autor: Signe Sillasoo, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700