Autor: Signe Sillasoo • 19. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RMK manitseb metsapuhkajaid ettevaatlikkusele tulega

Seoses kuumade ilmade ja jätkuva tuleohuga Eesti metsades soovitab RMK enne metsa minekud uurida, kas antud piirkonnas on tuleohu tõttu metsa minek lubatud või mitte. 

RMK soovitab:

- Enne metsa minekut uuri, kas see pole tuleohu tõttu keelatud. Teavet saad päästeala infotelefonilt 1524, Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi tuleohu kaardilt või lähimast RMK teabepunktist. Metsamineku keelu kehtestab kohalik omavalitsus.

- Tutvu enne metsa minekut looduses liikumise juhistega. Kavanda ja valmista matk hoolega ette, pea kinni režiimipiirangutest ja igaüheõiguse põhimõtetest, liigu ja tee laager jälgi jätmata, tee tuld läbimõeldult vaid selleks ette nähtud kohas, korista enda järelt prügi  ja pese nõusid ja ennast kuival maal.

- Ole eriti hoolas tulega! Pea meeles, et lõket tohib teha vaid selleks ettevalmistatud ja tähistatud kohas. Eelista kindlasti kaetud lõkkekohta. Ole tähelepanelik ja ära jäta lõket valveta. Lahkudes kustuta lõke korralikult.

Metsapõlengust teata telefonile 112.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700