Autor: Signe Sillasoo • 20. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kadrioru loss tähistab peagi 292. sünnipäeva

22. juulil ootab Kadrioru kunstimuuseum kõiki huvilisi Kadrioru lossiansambli sünnipäevale.

Teadaolevalt just sel kuupäeval 292 aastat tagasi pani Peeter I koos Roomast saabunud arhitekti Nicola Michettiga aluse lossi ja pargi rajamisele.

20. sajandil on Kadrioru loss olnud nii Eesti esimese presidendi residentsiks kui ka Eesti Kunstimuuseumi koduks. 2000. aastal avati renoveeritud ajaloolises palees Eesti Kunstimuuseumi filiaalina Kadrioru kunstimuuseum, kus on eksponeeritud Eesti suurim ja väärtuslikum väliskunsti kollektsioon.

Sünnipäeva auks korraldab Kadrioru kunstimuuseum juba üheksandat korda elamusliku pereprogrammi Lossiaiamängud. Sel aastal on mängude läbivaks teemaks muinasjutud. Programmi vaata siit.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700