23. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tätte seilab muusikameredel

Enne suurelt plaanitud ümbermaailmareisi laulavad Jaan Tätte ja Marko Matvere oma paremaid ühislaule kontserttuuril "Tuulevaiksel ööl". Pärast pooleteiseaastast purjetamist tulevad mehed tagasi juba uute lauludega.

Kontserttuuriga soovib Jaan Tätte omasõnutsi avaldada publikule eelkõige tänu, et laulud, mida ta laulab, üldse sündida on saanud. "Kui publik ei oleks käinud kontserte kuulamas, siis ei oleks neid laule ka sündinud," selgitas Tätte.

Tuuril laulavad Jaan Tätte ning Marko Matvere, kaasategevad on ansambel "Udupasun" ning solistid Maarja-Liis Ilus ning Liisi Koikson. "Põhiline fookus on Jaan Tättel, meie oleme seal ikkagi külalised. See on ikkagi tema bänd ja tema on kontsertidel boss, kuigi ma ei ütleks ka, et ta meid varjutab," rääkis Liisi Koikson.

Plaanide kohaselt on kavas mitmeid ühislaule ning ka iga esineja saab kontserdikavas oma soolovõimaluse. "Usun, et kumbki tüdruk laulab umbes kakskümmend minutit, Markoga koos oleme umbes pool tundi ja mina laulan üksi ka vast pool. Eks kohapeal paistab, kuidas see täpelt kujuneb," teavitas Tätte.

Kavas uut ja vana

Kontsertide nael on loomulikult vaimustava publikumenu pälvinud laul "Tuulevaiksel ööl" Liisi Koiksoni ning Marko Matvere ühisesituses. Lisaks nimilaulule on plaanis ka muud põnevat. "Kava on koostatud selle järgi, mida publik alati minu konstertidel on nõudnud. Nüüd nad ei pea neid laule kõva häälega taga nõudma, nüüd nad kuulevad neid niisamagi. Pooled on merelaulud, pooled on jõelaulud," ütles Tätte.

Külaliste kaasamine teeb asja kirjumaks. "Seal on ka päris uusi laule. Mõte on selles, et iga külaline toob enda asju ka natuke kaasa. Kontserdi kõik laulud ei ole seega Tätte kirjutatud. Üks näiteks on Tõnis Mäe lugu, mõned lood on minu plaadi pealt. Mina laulan "Tütre kirja isale", millel on Tätte sõnad, aga mitte tema viis," rääkis Koikson. Tättel on plaanis esitada paar lugu koos Maarja-Liisiga. Kuidas see välja kukub ning milliseid laule lauldakse, jääb publikule kohapeal avastamiseks.

Viimane kontsert enne reisi

Kontserdid on akustilised. Saatehelide eest hoolitseb kas ansambel "Udupasun" või on saatepilliks lihtne kitarr.

"Tuulevaiksel ööl" on kontserttuur, mida on sobiv kuulama minna kogu perega. "Olen märganud kasvavat tendentsi, et need laulud meeldivad väga lastele. Lapsed saavad sõnadest ja mõttest aru," märkis Tätte, kelle arvamust mööda hindab tema laule ka täiskavanutest see osa, kes on suutnud säilitada endas piisavalt lapsemeelsust, et üldse osata neist lauludest rõõmu tunda.

"Tuulevaiksel ööl" on fännidele veel viimane võimalus kuulda oma lemmikuid enne, kui nad mõneks ajaks laval esinemisest pausi võtavad. Septembris algab Tätte ja Matvere merereis ümber maailma, mis peaks plaanide kohaselt vältama poolteist aastat.

FookusesJaan Tätte hüvastijätutuur "Tuulevaiksel ööl"

Kontserdid toimuvad:

29. juuli

Türi Laululava

30. juuli

Pirita Kloostri varemed

31. juuli

Pärnu Vallikäär

1. august

Haapsalu Piiskopilinnuse suur õu

2. august

Rakvere Laululava

3. august

Viljandi Kaevumäe

4. august

Võru-Kubija Laululava

5. august

Tartu Laululava

6. august

Kärdla Laululava

7. august

Kuressaare Lossihoov

8. august

Rapla Laululava

Kontsertide algus kl 21

Piletid

Eelmüügist 160/140 kr,

Pirita Kloostri kontserdile 180/150 kr

Kohapeal 175/150 kr,

Pirita Kloostri kontserdile 225/160 kr

Autor: Signe Sillasoo, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700