Autor: Signe Sillasoo • 26. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Küprose õhuliiklus lennujuhtide streigi tõttu häiritud

Küprose lennuliiklust häirib oluliselt Kreeka lennujuhtide steik, hilinevad sajad nii Küprosele suunduvad kui ka sealt väljuvad lennud.

Küprose lennukompanii teatel jäi täna ära tosin lendu, eilsest alates on aga hilinemisi 300 liinil, vahendasid ERRi raadiouudised.

Kreeka õhuruum on ainuke tee saareriigi lennuühenduses Euroopaga, kuna saare põhjaosas asuv Türgi hoiab oma õhuruumi Küprose kommertslendudele suletuna.

Kreeka lennujuhid küll tühistasid ööpäevase tööseisaku, loobusid aga ületundidest ja töötavad rangelt õhuruumi täituvuse reegleid järgides. Nende andmetel vähendab eeskirjade järgne töö nende kontrollitavaid lende kümne protsendi võrra ööpäevas. Lennujuhtide ametiühing otsustab täna õhtul, kas nad jätkavad sama meetodiga.

Lennujuhid protesteerivad valitsuse kokkuhoiumeetmete vastu lennundussektoris.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700