Autor: Signe Sillasoo • 27. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektriraudtee asendab paberpiletid  sügisest kiipkaartidega

Elektriraudtee läheb sügisel üle kiipkaardi-põhisele piletimüügisüsteemile, mis põhineb puutevabal kiipkaardil – Elektriraudtee sõidukaardil, millele saab peale laadida raha, võimaldades reisijal kaardi abil rongist sõidupilet soetada.

Elektriraudtee avalike suhete juhi Norbert Kaareste sõnul on uus süsteem arenduses olnud ligi kaks aastat. „Meie ettevõtte töötajad on näinud palju vaeva, toomaks läbirääkimiste laua taha kõik klientide ettepanekud ja soovid, seda seoses senise piletimüügi korraga,“ sõnas Kaareste. Tema sõnul tõotab AS Webmedia poolt väljaarendatud tarkvaralahendus pakkuda Elektriraudtee klientidele sellist ostumugavust, mida ettevõttelt kaua küsitud on.

Uues süsteemis saab reisija interneti vahendusel osta omale perioodikaardi, mis tuleb hiljem rongis aktiveerida. „Reisija võib oma sõidukaardile ka hoopis raha laadida, saades nii vajadusel hiljem rongist selle abil pilet osta,“ kirjeldas Kaareste uut piletimüügisüsteemi. Tema sõnul on sääraseid lahendusi kasutusel mitmel pool Euroopas.

Kõiki tehinguid saab sõidukaardiga teostada peagi nii rongis kui internetis. „Nii raha peale-laadimine, piletite ostmine kui ka kaardi kontojäägi jälgimine toimib nii internetis kui rongis,“ loetles Kaareste reisijatele avanevaid võimalusi. Ainsa erandina ei hakka ettevõte müüma 1-korra pileteid internetis. „Neid saab sõidukaardiga reisija jätkuvalt ainult rongist soetada,“ täpsustas Kaareste.

Kaareste sõnul lihtsustab uus süsteem kindlasti ka eurodes toimuvat piletiostu reisijale. „Edaspidi võib reisija näiteks iga kuu alguses oma sõidukaardile 10 eurot laadida, hoidudes nii rongis müntidega arveldamise vaevast,“ selgitas Kaareste uue süsteemi kasutegurit ka euro saabudes.

Piletimüügikeskkonna aadressiks on pilet.elektriraudtee.ee. Esialgne süsteemi plaanitud kasutuselevõtu kuupäev on 6. september.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700